21 de fete rapite de gruparea jihadista Boko Haram au fost eliberate, dupa 2 ani de captivitate

Ultima actualizare: 16-10-2016 07:00
rapite

Douazeci si una de liceene din Chibok, rapite de gruparea jihadista nigeriana Boko Haram in urma cu doi ani, au fost eliberate joi de rapitorii lor, a afirmat o sursa din cadrul presedintiei nigeriene, informeaza AFP.

Tinerele fete au fost 'schimbate contra 4 prizonieri ai Boko Haram, in aceasta dimineata', in regiunea Banki (la frontiera cu Camerunul), a precizat o sursa locala pentru AFP.

'Fetele au fost duse la Kumshe, la 15 kilometri de Banki, in jurul orei trei dimineata. Cei patru combatanti ai Boko Haram au sosit la Banki din Maiduguri, intr-un elicopter al armatei, si au fost condusi la Kumshe in vehicule ale Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), a informat aceasta sursa apropiata dosarului.

Garba Shehu, purtatorul de cuvant al presedintiei nigeriene, a confirmat intr-un comunicat eliberarea, 'facilitata de CICR si de guvernul elvetian', insa fara a evoca vreun schimb de prizonieri.

'Presedintele Muhammadu Buhari si-a exprimat satisfactia in legatura cu eliberarea fetelor, dar le-a reamintit nigerienilor ca mai mult de 30.000 de cetateni au fost ucisi de terorismul' gruparii Boko Haram, se mai spune in comunicat, care precizeaza ca numele fetelor eliberate vor fi dezvaluite in curand.

Miscarea Bring Back Our Girls, care lupta pentru eliberarea celor peste 200 de fete din Chibok rapite in aprilie 2014, in timp ce isi dadeau examenul, a anuntat ca asteapta confirmarea identitatii lor.

Printre cele 276 de liceene rapite de Boko Haram in 14 aprilie 2014, 57 au reusit sa fuga imediat dupa ce au fost rapite, iar una dintre ele a fost gasita de armata in luna mai.

Relatata de mass-media din intreaga lume, aceasta rapire a provocat un val de indignare, mai ales pe Twitter, sub hashtagul #Bringbackourgirls

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO