14 oameni au murit in urma zapezilor ce au inghitit statul New York. Autoritatile se pregatesc pentru inundatii de proportii

23-11-2014 17:55


ninsori new york

Mai multe zone din statul New York (nord-estul Statelor Unite), unde ninsorile au provocat moartea a cel putin 14 persoane, au fost plasate sambata in stare de alerta din cauza inundatiilor generate de incalzirea asteptata a vremii.

Vestul statului, in regiunea Buffalo, se afla pana in prezent sub avertizare de inundatii, au anuntat serviciile de meteorologie, citate de AFP, potrivit Mediafax

In caz de alerta, cetatenii trebuie sa ia masuri de precautie, respectiv sa curete gurile de scurgerile din fata locuintelor lor si sa scoata din pivnite bunurile de valoare. Un nivel superior al alertei poate fi declansat in caz de inundatii iminente sau in curs.

Peste 600.000 de persoane locuiesc in sectoarele vizate, iar cateva mii dintre ele, in special locuitorii din sudul regiunii Buffalo, au fost blocate in case timp de aproape o saptamana.

Vineri, responsabilul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a apreciat ca inundatiile ar putea incepe duminica si ar putea atinge pe alocuri 1,5 pana la 1.8 metri.

“Nu avem un bol de cristal”, a declarat guvernatorul statului american New York Andrew Cuomo.

“Nu putem spune cu exactitate in ce masura vom avea probleme din cauza inundatiilor. Nu putem spune ce fel de pagube ar putea fi inregistrate. Dar anticipam ca toate aceste lucruri sa se intample”, a mai adaugat acesta.

Pentru a se pregati de ce poate fi mai rau, autoritatile au facut deja rezerve de apa si hrana, precum si 180.000 de saci de nisip si generatoare de electricitate.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO