120 de arestați după protestul „vestelor galbene” din Paris. Scene de război pe străzi


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2019 10:40
Data publicarii: Duminica 17 Martie 2019 09:11
Categorie: Stiri externe

S-a întețit protestul "vestelor galbene", în cea de-a 18-a sâmbătă de mobilizare împotriva politicii sociale şi fiscale a guvernului francez. Nu doar ca număr de participanți, 10.000 la Paris, ci și în privința manifestărilor violente.

Mai multe magazine și un restaurant faimos de pe Champs Elysee au fost vandalizate, iar un sediu de bancă incendiat. Peste 120 de persoane au fost arestate.

Pe Champs Elysee, protestatarii au incendiat baricade improvizate, maşini, un sediu de bancă. De asemenea, au vandalizat celebrul restaurant Fouquet, spărgând geamuri şi răsturnând mese şi scaune. La fel au păţit alte magazine din apropiere, inclusiv cel al firmei Boss.

Zeci de indivizi mascaţi au aruncat cu pietre în forţele de ordine care protejau Arcul de Triumf. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Mişcarea vestelor galbene a început acum două luni ca un protest împotriva creşterii taxelor la carburant, dar s-a transformat într-o revoltă mult mai extinsă - împotriva politicii sociale şi fiscale a guvernului, şi în general împotriva a tot ce este perceput ca elitism.

Potrivit ministerului de Interne, sâmbătă, la Paris, au fost aproximativ 10.000 de manifestanţi, o creştere semnificativă în comparaţie cu mobilizarea din ultimele săptămâni, şi peste 32.000 în toată Franța. Peste 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi doar în Capitală.

Organizatorii protestului l-au prezentat ca fiind un „ultimatum" pentru preşedintele Macron, stârnind astfel îngrijorări la o revenire la violenţe.

Ministrul francez de Interne a spus că huligani puși pe scandal s-au infiltrat printre demonstranți și a dat ordin să se răspundă "la atacurile inacceptabile cu cea mai mare fermitate posibilă".

"Nu vreau să existe nicio îndoială: ei vor violențe și sunt acolo să semene haos în Paris", a mai afirmat ministrul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Lupte în Paris. Vestele Galbene au incendiat bănci și au jefuit magazine
VIDEO PROTVPLUS.RO