12 marinari chinezi au fost salvati de paza de coasta japoneza, in plin conflict diplomatic

Ultima actualizare: 01-10-2012 02:55
Nave chineze

Aproximativ 12 marinari chinezi au fost salvati de pe nava lor, care luase foc, de paza de coasta japoneza, intr-un moment de tensiune intre Japonia si China. 

Conflictul dintre Japonia si China a izbucnit din cauza unor insule din Marea Chinei de Est.

Hao Han, o nava cargo de aproximativ 2.000 de tone care naviga sub pavilion panamez, a luat foc joi seara in mare in largul insulei Osaka (zona central-vestica a Japoniei). Paza de coasta japoneza a intervenit si a putut salva echipajul, a anuntat aceasta.

Televiziunea publica NHK difuza, vineri dimineata, imagini cu nava care continua sa arda. Un fum gros se ridica de pe cargobot, pe care o nava a pazei de coasta nipone il stropea cu apa. Ambarcatiunea a parasit regiunea Osaka pentru a se indrepta spre China, incarcata cu o mie de tone de fier.

Salvarea a intervenit intr-un moment in care reprezentantii chinezi si japonezi se confrunta la ONU pe tema suveranitatii insulelor Senkaku (numite Diaoyu de chinezi), controlate de Japonia dar revendicate de China.

Zeci de mii de persoane au manifestat impotriva Japoniei la jumatatea lui septembrie in China, pentru a protesta fata de nationalizarea de catre Tokyo a acestor insule, iar Beijingul a avertizat, prin presa oficiala, cu sanctiuni comerciale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO