Soluție inedită pe timp de caniculă. Aplicația care îți indică locurile umbroase sau fântânile arteziene

Ultima actualizare: 01-08-2020 19:42

Fântânile arteziene, parcurile și înghețata sunt la mare preț în aceste zile prin toate colțurile Europei.

Continentul a fost luat în stăpânire de primul val de caniculă al acestei veri. Au fost 40 de grade Celsius în marile orașe. Se anunță un scurt respiro până joi și, din nou, vreme toridă după.

În Franța, o treime dintre departamente sunt sub alertă de caniculă. În Paris, s-au depășit, astăzi, 40 de grade la umbră.

Bărbat: „E mult mai plăcut decât în apartamentele noastre supraîncălzite. Parizienii nu au prea multe variante de locuri în care să se poată răcori, așa că venim în parcuri.”

Arșița și vântul ar putea duce la apariția incendiilor de vegetație, așa că autoritățile rămân vigilente și în această direcție. De cealaltă parte a Pirineilor, și Spania este sufocată de un val de căldură.

Cele 38-39 de grade din Madrid, Valencia ori Sevilla sunt greu de suportat, mai ales când trebuie să porți mască și în exterior. În Țara Bascilor este cod roșu de caniculă.

În Germania, localnicii și turiștii pot descărca o aplicație de sezon, care le indică locurile umbroase ori fântânile arteziene din orașe.

Femeie: „Totodată, afli ce poți face în oraș, unde te poți răcori, ce zone să eviți, ca să nu te bată soarele în cap.”

Și londonezii se perpelesc sub soarele dogoritor. În ultimele zile au fost 38 de grade Celsius, o zăpușeală deloc obișnuită pentru metropola britanică.

Parcurile și înghețata sunt soluțiile la îndemână.

Vânzător de înghețată: „Avem serviciu de livrare, ne dai datele cardului dimineața și îți aducem înghețată la ușă, orice aromă dorești.”

Mulți englezi au renunțat la vacanțe de teama carantinei la întoarcere.

Bărbat: „Eram pe punctul să plec în Franța, dar m-am răzgândit, de teamă să nu fiu obligat să stau în izolare. Nu poți ști ce se mai întâmplă până la întoarcere, riști să-ți pierzi slujba ori să nu fii plătit.”

Norocoșii din zonele de coastă s-au dus cu mic cu mare la plajă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO