După caniculă, au venit furtunile. Ploile torențiale și vântul puternic au făcut ravagii în Moldova

31-07-2020 08:03


Județele din nordul Moldovei s-au aflat joi seară sub cod roşu şi portocaliu de ploi torenţiale și vânt puternic, după ce în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi caniculare, cu peste 35 de grade Celsius la umbră.

În județul Iași, o furtună intensă, cu grindină, ce nu a durat nici 10 minute, a distrus culturile, a rupt copaci şi a smuls mai multe acoperișuri.

Şi în judeţul Botoşani, străzile din mai multe localităţi au fost inundate de ploile torențiale.

În Pașcani, oamenii au rămas fară culturi. Bucățile de grindină, mari cât un ou de porumbel, au culcat la pământ roșiile și culturile de dovleci și castraveți, iar fructele din pomi au fost distruse.

Din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut peste mașinile parcate pe marginea străzilor din Iași, iar acoperișurile a șapte case dintr-o comună au fost smulse de rafalele de vânt. O locuință a fost inundată, iar zeci de pompieri au fost mobilizați în zonă pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apa din casă.

O furtuna puternica s-a abătut și asupra județului Botoșani. În urma unei ploi torențiale, orașul Săveni a fost pur și simplu inundat, iar străzile au fost înghițite de apă.

În Moldova, vineri se anunță vreme călduroasă, dar după amiaza sunt așteptate alte ploi și chiar vijelii.

VIDEO PROTVPLUS.RO