Reacții după postarea MAI despre Lionel Messi: "Frumos era să apară cu geacă de piele"

Ultima actualizare: 28-08-2020 19:55

Pe principiul "Țara moare, babele se piaptănă", celebrul fotbalist Messi apare într-o postare a ministerului nostru de Interne.

În timp ce șefii Poliției recunoşteau că s-au întâlnit, noaptea, cu interlopii din Capitală, pe pagina oficială a instituției a fost publicată o fotografie, trucată, care îl înfățișează pe Leo Messi la pupitrul de unde fac anunțurile oficialii de la interne.

În postare, este menționat faptul că internaționalul nu va fi angajat la interne, însă va sta în carantină dacă va veni în România. Unii cititori au apreciat gluma, în timp ce alții au criticat-o vehement.

"Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi! Pentru toți cei care ne-ați întrebat dacă Lionel Messi s-a transferat la noi, vă informăm că în acest moment în MAI nu sunt în desfășurare concursuri de angajare din sursă externă. Dacă alte cluburi își doresc transferul fotbalistului argentinian, vă informăm că acesta nu poate semna decât după cele 14 zile de carantină", aşa începe postarea de pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor interne.

Abia în paragraful următor apare şi informaţia serioasă pe care intenţionau să o transmită autorii – Regiunea Catalonia se afla pe lista zonelor supuse carantinei, alături de alte ţări.

Mesajul s-a viralizat rapid, având peste 1800 de distribuiri şi mai bine de 1300 de comentarii. Unii s-au arătat deranjaţi de ironia făcută.

Un cetăţean a scris că "În schimb este disponibil pentru transfer un eminent jucător de barbut din clanul Duduienilor, probabil şefii instituţiei îi făceau marcaj strâns şi a fost interpretat greşit... Oameni răi!"

Iar un altul a răspuns "Bine, la ce te poţi aştepta la nişte paznici ai interlopilor." Alte comentarii dure au făcut referire la intervenţiile jandarmeriei, din 10 august 2018, sau la cele ale poliţiei Olt, în tragedia de la Caracal, de anul trecut.

Întrebata despre postare, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne a refuzat să comenteze.

Au existat însă mulţi cititori care au gustat ironia şi au comentat, la rândul lor, tot în spirit de glumă. "Frumos era ca Messi să apară cu geacă de piele.", a transmis un cetetean, făcând aluzie la celebra geacă de piele purtată de ministrul Vela.

"Nu vine el la MAI, are şi el pretenţiile lui. El se duce la Locală!" a scris altcineva, referindu-se probabil la faptul că unii angajaţi ai poliţiei locale, plătiţi din bugetele primăriilor, ar avea salarii mai bune decât cele oferite de ministerul de interne.

Postarea vine în contextul în care fotbalistul Leo Messi a anunţat că vrea să plece de la Barcelona, imediat după înfrângerea cu 2-8, pe care gruparea catalană a înregistrat-o în faţa celor de la Bayern Munchen, în Champions League.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO