Prunc abandonat intr-o ghena de gunoi, salvat de un angajat de la salubritate. Starea bebelusului

23-05-2013 15:53


ghena

  Fara suflet si fara Dumnezeu, la numai trei ore dupa ce a adus pe lume un copil, o femeie care nu merita sa poarte numele de mama si-a lepadat pruncul la o ghena de gunoi din Petrosani.

Bebelusul a fost gasit de cativa angajati de la compania de salubrizare a orasului. Baietelul nou nascut scancea de mama focului si acest lucru a atras atentia asupra sa. Muncitorii care l-au gasit au sunat imediat la 112 si o ambulanta l-a transportat pe copil la spital.

Pruncul a ajuns in siguranta la spitalul din Petrosani. Desi era intr-o usoara stare de hipotermie, medicii spun ca baietelul este perfect sanatos. Va ramane sub supravegherea medicilor, iar barbatul care l-a gasit si-a exprimat dorinta ca bebelusul pe care l-a salvat sa-i poarte numele - acela de Petru. Intre timp, politistii au deschis o ancheta si incearca sa o gaseasca pe femeia iresponsabila care a abandonat pruncul la ghena de gunoi.

"Am dat de un copil care era invelit intr-un cearseaf si am crezut ca e o mata, un caine. Era piciorul acolo, misca piciorul. Am chemat soferul si a dat el telefon la politie, la salvare si l-au ridicat", a spus Petru Maturar, cel care l-a gasit.

Din fericire, pruncul a ajuns pe maini bune, la Spitalul din Petrosani, iar medicii spun ca este perfect sanatos.

Ion Enea, medic UPU Petrosani: "Starea nou-nascutului a fost o stare buna raportat la conditiile de mediu in care a fost gasit. Era constient, raspundea la stimulli, plangea".

Liviu Stoica, comisa Politia Petrosani: "In urma examinarii medicale de specialitate a rezultat ca acesta a fost nascut in urma cu 1-3 ore fiind vorba de o nastere prematura si neasistata medical. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru tentativa de omor".

Daca va fi gasita, mama copilului risca pana la 12 ani de inchisoare.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO