Noua vedeta a Geoparcului Dinozaurilor din Tara Hategului. Cum arata Magyarosaurus dacus

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10

Geoparcul Dinozaurilor din Tara Hategului are o noua vedeta. Este vorba despre macheta unui dinozaur inalt de trei metri si lung de sapte metri, facuta din fibra de sticla, in Canada.

Dupa ce a strabatut doua continente si un ocean, dinozaurul a ajuns in cele din urma "acasa", unde se presupune ca aceasta specie a trait in urma cu 70 de milioane de ani.

Magyarosaurus dacus - dinozaurul realizat in Canada de paleoartistul Brian Cooley - a fost intampinat de zeci de copii. Unul dintre ei chiar a construit o reptila in miniatura.

"Am facut scheletul din sarma, dupa aceea l-am invelit in scoci si hartie, pe urma am luat tifon, l-am inmuiat in apa calda cu gips si am pus pe el praful de gips",  a spus Antonio. Mandru de creatia lui, Antonio i-a prezentat-o si lui Brian Cooley.

Calatoria dinozaurului pitic a inceput pe 1 iunie. De atunci a strabatut Oceanul Atlantic si doua continente. La noi in tara, a vizitat Tinutul Buzaului, a traversat Dunarea si a ajuns in Constanta, de unde a plecat in Bucuresti. Dupa un scurt popas la Muzeul Geologic din Capitala, a fost adus in Tara Hategului, unde se presupune ca a trait in urma cu 70 de milioane de ani.

La sosirea reptilei preistorice au asistat si reprezentanti UNESCO, veniti in Geoparcul Dinozaurilor pentru reevaluarea periodica.

Aducerea acestei machete este doar inceputul unui proiect ambitios: realizarea Muzeului Dinozaurilor din Transilvania, in Geoparcul din Tara Hategului. Pana la sfarsitul anului, muzeul ar trebui sa aiba cel putin trei machete de dinozauri in marime naturala, dar si piese originale precum oua si oase ale reptilelor care au trait aici in Cretacic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO