Protestele continua la Deva. Peste o suta de persoane au iesit in strada

17-01-2012 17:24


protest

Oamenii protestează în Piaţa Victoriei din Deva, scandând "Jos Băsescu", "Demisia" şi având pancarte cu mesaje precum "Vrem anticipate, nu vrem comasate”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu, protestul nu este autorizat, în zonă fiind mai mulţi jandarmi care stau la distanţă de protestatari.

"Protestul de astăzi (marţi - n.r.), din faţa Casei de Cultură din Deva, nu este autorizat, la fel cum nu au fost autorizate celelalte 11 manifestaţii de protest care au avut loc în ultimele zile în cinci localităţi din judeţul Hunedoara. La protestele de până acum au fost în total 1.500 de participanţi şi nu s-au înregistrat evenimente majore. Jandarmii au aplicat două sancţiuni unor persoane care au tulburat liniştea şi ordinea publică - un bărbat din Orăştie a primit avertisment şi un bărbat din Petroşani a fost amendat cu 500 de lei. Cei doi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar comportamentul lor devenise agresiv", a declarat locotenentul Nicolae Răducu.
În ultimele zile, în judeţul Hunedoara au avut loc proteste la Deva, unde aproximativ o sută de persoane au ieşit în stradă, duminică şi luni, precum şi la Hunedoara şi la Petroşani, unde luni seară au demonstrat peste 700 de persoane.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO