Hunedoara: Cele 18 persoane acuzate de trafic cu substante etnobotanice raman in arest

Ultima actualizare: 17-11-2012 00:27
arest

 Judecatorii de la Tribunalul Hunedoara au respins recursul celor 18 persoane acuzate de consum si trafic cu substante etnobotanice arestate preventiv, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise, saptamana trecuta, pe numele lor de Judecatoria Deva.

 “Instanta a respins recursul declarat de catre inculpati, astfel se mentine masura arestarii preventive dispusa fata de 18 inculpati de catre Judecatoria Deva”, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.

Zece dintre inculpatii sunt din judetul Hunedoara, patru din Alba, doi din Timis si doi, frati, sunt din Bucuresti - proprietarii unui magazin care comercializeaza substante etnobotanice.
Membrii gruparii sunt acuzati ca au aprovizionat piata neagra cu 80 de kilograme de substante, principalii clienti fiind elevi.

Potrivit sefului BCCO Alba, comisarul-sef Traian Berbeceanu, drogurile erau aduse din Spania, fiind trimise prin intermediul unor firme de curierat, membrii gruparii platind circa 3.000 de euro pe kilogram. Dintr-un kilogram de substanţa, inculpatii portionau circa 4.000 de doze ambalate in plicuri personalizate cu diverse denumiri comerciale.

Cei mai mulţi dintre consumatori erau elevi ai scolilor generale si liceelor din orasele si municipiile din Transilvania.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO