Spalatul covoarelor, o afacere care "explodeaza" in preajma Sarbatorilor. Preturile practicate de firmele specializate


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 19:02
Categorie: Stiri Economice

In timp ce unii se gandesc doar la sarbatori, altii lucreaza non-stop in aceasta perioada. Este si cazul angajatilor din curatatorii si spalatorii, care in decembrie se reprofileaza pe covoare.

Domnii prefera sa mearga acum la sala de forta, nu la batatorul din spatele blocului, iar doamnele nu isi mai strica manichiura de gala ca sa curete carpetele cu peria.

“Covoarele se spala cu un utilaj profesional creat anume pentru covoare, el este condus de un display, de un aparat digital cu care se pot selecta vitezele, detergentul, sensul, rotatiile periilor.”

Doamnele vor mai mult timp pentru cumparaturi si pregatiri de sarbatori, asa ca lasa spalatul covoarelor in seama firmelor specializate.

"-Covorul d-vostra are 4,15 m patrati si costa 49 de lei.
- Si in cat timp este gata?
- Este gata in doua-trei zile lucratoare, in functie de grosimea materialului, daca e gata mai repede va sunam."

Unele firme preiau carpetele direct de acasa, iar in decurs de 3 zile trebuie sa le aspire, sa le spele, si sa le parfumeze la sfarsit. Ca sa fie toata lumea multumita, angajatii lucreaza inclusiv noaptea.

“Astea sunt covoarele spalate, pregatite pentru uscat , in uscator sunt deja bagate covoarele la uscat, cca 40 de covoare. In masina sunt covoarele care le-am adus pentru spalat.”

Si spalatoriile auto sunt aglomerate.

Adrian Toma, administrator: “O parte din oameni se ocupa de clientii cu auto, iar o parte din oameni, angajati ai societatii, se ocupa de clientii cu covoare pentru a fi multumiti de sarbatori."

Incasarile zilei de sambata ale acestei spalatorii auto din Alba Iulia vor ajunge la o casa de tip familial din oras.

VIDEO PROTVPLUS.RO