Nu mai stau la coada si sunt si premiati. Ce le ofera primariile cetatenilor care isi platesc taxele pe internet

Dată publicare: 26-02-2017 18:47
Dată actualizare: 01-03-2017 07:29


Taxele platite la timp si online le pot aduce premii titularilor. Asa incearca mai multe primarii din tara sa ii convinga pe oameni sa-si achite darile pe internet ca sa nu mai stea la cozi.

La Oradea, de exemplu, primaria organizeaza o tombola si ofera bilete la parcul acvatic, iar intr-o localitate din Timis norocosii castiga pomi fructiferi.

Functionara: "Poate sa intre direct pe impozite si taxe locale. Si atunci aici, la servicii on-line - plati on-line."

La inceputul anului, la ghiseele Directiei de Taxe din Oradea se formeaza cozi imense. Ca sa ii convinga pe oameni sa plateasca din fata calculatorului sau de pe telefonul mobil, Primaria vrea sa ii premieze. Cei care achita taxele online pot castiga o zi de distractie cu intreaga familie la Aqua Park-ul primariei.

Anca Grama, purtator de cuvant Primaria Oradea: ''Avem cel mai modern aqua parc din zona de nord-vest a tarii, ne-am gandit ca ar fi o facilitate si i-am motiva astfel pe cetateni sa foloseasca serviciul on-line."

Calin Ardelean, directorul Aquaparcului Nimphaea din Oradea: "Pe fericitii castigatori ai tombolei primariei ii asteptam la o zi de distractie. Putem sa le oferim sapte bazine interioare, patru tobogane, zona de sauna si zona de baie turceasca."

Clienta in bazin: " E o experienta foarte frumoasa, sa stiti. Foarte faine, conditii frumoase, apa curata, standarde faine."

Timis

In Becicherecu Mic, judetul Timis, taxele platite la timp dau roade. Localnicii primesc pomi de la primarie, an de an, din 2013 incoace.

Petrea Mihai, arata pomii: "Mai sunt in partea asta, mai mici, dar care-s productivi... Are niste prune din astea golden. Pana vin pomii, platim, asta in luna martie."

Localnica: "Ciresi, meri, peri, ce am cerut ni s-a dat. Noi intotdeauna ne incadram pana in martie sa ne platim toate datoriile."

Adina But, inspector taxe si impozite: "In primul rand s-a dorit atragerea cetatenilor pentru plata benevola a taxelor si impozitelor, iar al doilea scop a fost infrumusetarea comunelor."

Ca sa primeasca pomi, localnicii au adus si documente pentru a-si completa dosarele, asa ca primaria a reusit sa-si actualizeze si arhiva.


VIDEO PROTVPLUS.RO