Guvernul modifică programul ”Prima casă”. Care sunt principalele schimbări

23-05-2019 14:07


Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că Guvernul discută, în prima lectură, proiectul ”O familie, o casă”, care este "o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a programului Prima Casă".

Acesta prevede creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea dobânzii pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Discutăm astăzi, în prima lectură, proiectul O familie, o casă, o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a programului Prima Casă. Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanţare pentru românii care doresc doresc să cumpere o locuinţă.

Concret, ne propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50%, cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzii pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi, potrivit News.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO