Zapezile au intors Romania saraca de la tara cu 100 de ani in urma


Ultimul update: Miercuri 01 August 2012 04:17
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

De trei zile de cand oamenii din Ialomita, Calarasi, Constanta, Braila sau Galati spera sa iasa cat mai repede din iad.

 

De trei zile de cand sunt rupti de lume, oamenii din Ialomita, Calarasi, Constanta, Braila sau Galati se descurca la fel de greu ca pe vremea razboiului. Cum apa din fantani este bocna, topesc zapada, ca sa isi potoleasca setea. Si lemnele s-au terminat, asa ca au ajuns sa puna pe foc mobilele vechi.

Doar cei in putere se incumeta sa porneasca prin troienele mari cat un stat de om, pana la magazinul din centru, ca sa vada daca astazi a ajuns sau nu masina de paine.

In Pecineaga, o comuna biciuita de crivat din sudul judetului Constanta, peste 3.000 de oameni sunt inconjurati de troiene ca de ziduri. N-au mai ajuns la oras de sambata dar nu asta este cea mai mare problema a lor. In case este aproape la fel de frig ca afara. Lemnele s-au terminat, iar masina cu busteni nu se vede in zare. Disperarea ii invata sa supravietuiasca.

Pe strazi, zapada trece de garduri. Practic, nu poti sa mergi prin ea, trebuie sa inoti ca sa ajungi la alimentara, dupa cate ceva de-ale gurii.

O femeie din judetul Galati, in varsta de 86 de ani, a ajuns sa arda in soba coceni de porumb si sa topeasca zapada pentru baut. In catunele din Buzau, fiecare zi de ger a fost un test dur pentru bietii oameni.

Doar cei mai voinici si-au sapat tuneluri ca sa iasa in ograda. Fara puteri, batranii ridica ochii si cer indurare.

Tags: meteo, vremea,

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Bucurestiul nu-i ca Pipera! Blocati in proprietati de lux inzapezite
Oameni izolati, gospodarii inghitite de zapada! Vezi VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO