Sotii Ceausescu au fost reinhumati in secret in cimitirul Ghencea Civil

Dată publicare: 09-12-2010 00:00
Dată actualizare: 15-05-2012 02:18


Ramasitele pamantesti ale sotilor Ceausescu au fost reinhumate, miercuri dupa-amiaza, in cimitirul Ghencea Civil din Capitala. Nicoale si Elena Ceausescu au fost ingropati impreuna, insa nu in acelasi loc in care fusesera inhumati initial.

Ultima dorinta a fetei sotilor Ceausescu a fost indeplinita: singurul presedinte al Republicii Socialiste Romania si sotia acestuia isi vor dormi de acum somnul de veci intr-un mormant situat la doar doi pasi de locul in care este inhumat fiul lor Nicu Ceausescu.

La secretoasa reinhumare a trupurilor neinsufletite, dupa spusele martorilor, de fata ar fi fost doar ginerele cuplului Ceuasescu, profesorul Mircea Opran. El si cumnatul sau Valentin Ceausescu au mers din nou joi in cimitirul Ghencea Civil pentru ultimele retusuri, dar si pentru a aduce o coroana tricolora si doua buchete de trandafiri. Unul a fost asezat la capataiul lui Nicu Ceausescu.

Rudele sunt totusi surprinse de discretia cu care s-a facut reinhumarea. Printre ele, si fiica lui Marin Ceausescu, fratele mai mare al fostului presedinte: "N-am aflat de la niciunul dintre membrii familiei mele, ci de la cineva de la cimitir, ca au fost reinhumati, in mare secret. Inteleg ca a fost doar Opran si cu directorul de la cimitire. Sunt indignata si indurerata, de ce sa nu recunosc. O sa merg mai tarziu sa pun flori. Nu mi se pare corect ce face Mircea Opran. Se erijeaza in membru al familiei. Prin alianta a facut parte, dar sangele familiei Ceausescu trece prin venele noastre", a declarat Mihaela Moraru Ceausescu, nepoata lui Nicolae Ceausescu.

Impresionantul monument funerar din granit este deja admirat de cei care au trait in vremurile de dinainte de 1989.

Urmasii lui Nicolae si Elena Ceausescu vor organiza, vineri, un ceremonial religios in memoria cuplului prezidential.

Medicii legisti au confirmat, la inceputul lunii noiembrie, ca barbatul ingropat in cimitirul Ghencea este Nicolae Ceausescu, concluzia rezultand in urma compararii ADN-ului cadavrului deshumat in iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceausescu si de la unul dintre frati.

Singurii urmasi in viata ai cuplului prezidential au insa multe intrebari fara raspuns. De pilda, unde este dosarul medical al sotilor Ceausescu. Documentul a disparut dupa Revolutie, iar acestia iau in calcul un nou proces cu Ministerul Apararii, ca sa intre in posesia lui.

Ramasitele pamantesti ale sotilor Nicolae si Elena Ceausescu au fost deshumate in 21 iulie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO