Nicolae Ceausescu, ingropat in cimitirul Ghencea. Dubii in cazul Elenei

Ultima actualizare: 12-04-2012 02:49

UPDATE: Nicolae Ceausescu a fost ingropat intr-adevar in cimitirul Ghencea Civil. Legistii confirma in proportie de 90% aceasta teorie, care a dezbinat Romania timp de doua decenii.

Nu sunt la fel de convinsi ca celelalte ramasite deshumate la cererea familei ii apartin Elenei Ceusescu. Probele au fost putine si in stare proasta. Ridicol este insa altceva. Informatia a devenit publica inainte ca mostenitorii celor doi sa fie anuntati.

Medicii legisti se plang totusi ca ar fi avut nevoie de probe ADN din timpul vietii dictatorului. Asadar, legistii s-au bazat pe probele furnizate de Valentin Ceausescu si fratele lui Nicolae, Ion Ceausescu.

Desi asteptau de multa vreme sa afle adevarul si chiar au comandat aceasta expertiza, Valentin Ceusescu si cumnatul sau Mircea Opran sustin ca tocmai ei nu au primit oficial concluziile legistilor.

In plus, fiul si ginerele sotilor Ceausescu se declara revoltati ca fotografii din timpul deshumarii au devenit publice iar acum incerca sa descopere cine si de ce le-a dat publicitatii.

Deocamdata, cei doi au hotarat sa lase ramasitele lumesti in custodia Institutului medico-legal pana cand vor fi gata monumentele funerare. La finalul anului Nicolae si Elena Ceausescu vor fi inmormantati impreuna, cel mai probabil tot in cimitirul Ghencea Civil.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO