Droguri pentru detinuti, ascunse in pantofi!

Ultima actualizare: 04-10-2012 23:57
Copiem modelele occidentale, ramenem doar cu naravurile!

Un angajat de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi a fost prins duminica cu un plic de cannabis ascuns in incaltaminte. Agentul a fost supus unui control cu raze X pe care nu l-a trecut.

 

Ofiterii de la Biroul pentru pervenirea criminalitatii si terorismului aveau informatii ca angajatul ar introduce droguri in puscarie si il urmareau de ceva vreme. 

Claudiu Sangepeanu era supraveghetor la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi inca din anul 1998.

Gardianul le-a spus anchetatorilor ca a gasit plicul in casa scarii in care locuieste si ca nici nu-i trecea prin minte ca ar putea fi droguri in el. 

L-a luat in masina si in pauza de masa si-a amintit de el si s-a gandit sa-l studieze sa vada ce contine. Asa a ajuns plicul ascuns in pantofi.

Conducerea penitenciarului a anuntat Comisia de disciplina. Gardianul a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat luni judecatorului, cu propunere de arestare preventiva.

Nu este prima situatie de acest gen . Autoritatile au descoperit de-a lungul timpului surse de droguri pentru detinuti in cele mai neasteptate locuri.

In septembrie anul trecut, de exemplu, ofiterii au gasit cocaina chiar asupra invatatoarei care le preda romana si matematica detinutilor din Penitenciarul Jilava. 

Numai in 2008 au fost prinsi si cercetati pentru favorizarea infractorului 13 angajati ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Lupta cu drogurile in penitenciare este grea. In inchisorile Romaniei se strang in decursul unui an kilograme intregi de heroina. Tocmai de aceea, anul trecut, Administratia Nationala a Penitenciarelor a dat o hotarare prin care a restrictionat numarul de pachete pe care detinutii au dreptul sa le primeasca in penitenciare. 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO