CSM s-a autosesizat in cazul eliberarii lui Gigi Becali!

Ultima actualizare: 31-08-2012 14:49
Gigi Becali

CSM s-a autosesizat in urma unor articole cu privire la eliberarea a lui Becali, respectiv in legatura cu modul in care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucuresti, unde cu doua voturi din trei s-a hotarat punerea in libertate a acuzatului.

Biroul de presa al CSM a comunicat ca va fi verificat modul in care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de liberare conditionata sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza ca asigura independenta magistratilor si este singurul garant al respectarii acestui principiu fundamental unui stat de drept.

Tot joi, procurorul general Laura Codruta Kovesi a afirmat ca daca exista suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali din arest, doar procurorul de caz poate sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Intrebata de ce CSM nu face verificari cu privire la eliberarea lui Becali, in conditiile in care inspectori judiciari ai Consiliului fac cercetari, in urma sesizarii unei organizatii, in legatura cu arestarea finantatorului FC Steaua, Kovesi a spus ca o astfel de sesizare ar trebui sa provina de la procurorul de caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO