Cât de eficientă este automatizarea producției de reclame cu ajutorul inteligenței artificiale
În noua ediție a emisiunii ePlan aflăm ce este automatizarea producției de reclame cu ajutorul inteligenței artificiale.
Mai exact cum pot magazinele online și agențiile de digital să creeze, să personalizeze și să scaleze add-urile cât mai eficient.
Invitatul emisiunii ePlan de astăzi este Dan Oros, CEO Creatopy, care până de curând a condus departamentul de marketing al Google și Youtube, timp de șase ani.
Vom povesti în primul rând despre ce se întâmplă pe piața de advertising din România. Am văzut foarte multe schimbări în ultimul timp. Sunt din ce în ce mai multe canale de promovare.
Există machine learning, AI, există tot felul de automatizări pe care brand-urile ar trebui să le facă. Din punctul ăsta de vedere, cum ți se pare ție acum că arată piața de advertising în România?
Dan Oros, CEO Creatopy: Cred că ne putem uita la cele două cumva tabere. Odată pe zona companiilor - au din ce în ce mai multe oportunități de a se promova, cum ai spus și tu, pe mai multe canale. Însă pentru asta au nevoie și să creeze mult mai mult conținut și mult mai multe reclame. Pe zona cealaltă, în zona de clienți, așteptările sunt din ce în ce mai mari. Clienții, de exemplu, așteaptă ca ofertele să fie tot mai personalizate. Mulți dintre ei așteaptă ca oferte să fie întotdeauna personalizate pentru ei.
Și atunci e aici o presiune pe companii să producă din ce în ce mai mult conținut și din ce în ce mai multe reclame, dar care să fie și personalizate pe audiența pe care vor să o atragă.
De ce această presiune și pe zona de conținut și pe zona de video? Oamenii deja nu prea mai vor să citească articole. Sunt mai degrabă în zona de video content. De ce această presiune, de ce se întâmplă?
Dan Oros, CEO Creatopy: Presiunea vine din zona user-ilor, care petrec din ce în ce mai mult timp online și există din ce în ce mai multe rețele sociale și locuri unde ei pot să petreacă timp online.
Atunci, ce se întâmplă e că companiile vin acolo unde sunt userii.
Pentru că userii petrec mai mult timp online, așteaptă conținut mult mai des, mult mai frecvent și așteaptă acel conținut pe fiecare platformă unde sunt prezenți.
Având în vedere multitudinea de platforme și formatele sunt diferite. Cât de complicat este pentru o companie, pentru echipa de marketing, pentru echipa de creație, să țină pasul cu toată evoluția? Pare că e un task din ce în ce mai dificil.
Dan Oros, CEO Creatopy: E o provocare destul de mare, pentru că, după cum spuneam, nu doar că sunt multe canale, dar sunt formate diferite. Trebuie să creezi conținut pentru audiențe diferite și, de asemenea, e o muncă foarte colaborativă între designer, între oameni din marketing, între oamenii din product. Și atunci cumva e nevoie de o colaborare foarte strânsă și e nevoie de resurse foarte mari să poți să creezi conținut pentru toate aceste canale.
Mai multe detalii în VIDEO atașat.