Visati la "Prima casa"? Bancherii ne transmit sa nu ne asteptam la minuni

Ultima actualizare: 04-10-2012 06:42

Proiectul anuntat miercuri de Guvern, prin care statul va garanta creditele ipotecare pentru romanii care isi cumpara prima locuinta, indiferent daca este nou construita sau veche, a fost primit de bancheri cu optimism moderat.


Acestia catalogheaza masura drept una binevenita, dar ne transmit sa nu ne asteptam la minuni, deoarece clientii vor obtine un imprumut tot daca demonstreaza ca pot plati ratele.
 

In cadrul programului, nu exista o limita de varsta pentru doritori, insa principlala conditie este ca cel care ia imprumutul sa nu fi avut niciodata o casa in proprietate. Guvernantii se asteapta ca aceasta garantare sa relanseze puternic creditele imobiliare.

Bancherii spun ca totul depinde de felul in care va functiona sistemul, dar ca principiile de baza ale creditarii nu se vor schimba.

Garantia statului va reduce riscurile si asta ar putea duce si la scaderea dobanzilor la creditele ipotecare, spun bancherii. Ei resping insa ideea creditelor cu avans zero, pentru ca atunci clientul nu ar avea nimic de pierdut daca nu-si va mai plati ratele. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO