Nici premierul Romaniei nu castiga mai mult decat subordonatii, dimpotriva

Ultima actualizare: 06-05-2012 08:48
Emil Boc

Dupa Ministerul Administratiei si Internelor a venit randul Secretariatului General al Guvernului sa dea publicitatii sumele cu care sunt platiti angajatii din Executiv. Astfel, conform datelor prezentate, managerii publici castiga mai mult decat premierul.

Managerii publici incadrati la Secretariatul General al Guvernului primesc lunar o indemnizatie mai mare decat premierul, vicepremierul si seful Secretariatului General al Guvernului (SGG), adica o suma cuprinsa intre 6.870 lei si 7.700 lei.

De asemenea, consilierii debutanti din Directia de Control pornesc de la o remuneratie lunara de 3.350 lei.

Comparativ, indemnizatia premierului este de 6.184 lei, iar vicepremierul este remunerat cu 5.892 lei.

Potrivit datelor publicate de Executiv, secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, primeste o indemnizatie neta de 5.361 lei, in timp ce managerii publici sunt remunerati cu sume cuprinse intre 6.870 lei si 7.700 lei. Un singur manager public, care este asistent, primeste lunar 5.977 lei, mai putin decat premierul, dar mai mult decat vicepremierul si seful SGG.

Toti acesti manageri sunt incadrati la Unitatea Implementare Proiecte si Program.

Remuneratia lunara a inspectorilor guvernamentali ajunge pana la 4.532 lei, iar consilierii debutanti din Directia de Control pornesc de la o indemnizatie de 3.350 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO