Marea Britanie a nationalizat banca Bradford & Bingley


Ultimul update: Luni 27 August 2012 11:51
Sursa: L ECHO
Data publicarii: Duminica 28 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Banca Fortis ar putea fi nationalizata

Grupul spaniol Santander a incheiat un acord pentru preluarea depozitelor de retail, iar Marea Britanie a nationalizat, luni restul activelor detinute de banca britanica


Orice posibilitate ramane deschisa, dar o decizie trebuie luata pana duminica seara inaintea deschiderii bursei de la Sydney. Fortis detine active de 1.000 de miliarde de dolari.Societatea federala de participatiuni si investitii(SPFI) poate veni in ajutor, daca sprijinul din partea unei banci private va fi insuficient.

SPFI gireaza toatea participatiunile statului belgian. Daca acesta va trebuie sa intervina, o va face prin intermediul SPFI.Fortis ocupa locul 16 in topul primelor 20 banci din Europa,  conform topului realizat de revista Forbes in luna aprilie a acestui an.

Clientii Bradford & Bingley au retras depozite de ordinul a zecilor de milioane de lire, urmare a zvonurilor privind soarta institutiei. Banca a fost nevoita sa suplimenteze numarul angajatilor din aceasta cauza.

Cel mai probabil,  guvernul britanic  va vinde afacerile rentabile ale bancii, printre care depozitele de retail si reteaua de sucursale, şi va pastra portofoliul de credite ipotecare ale bancii.

Sursa: L ECHO Pro TV

Congresul american a ajuns la un acord in privinta salvarii economiei
Criza financiara poate intarzia proiectul scutului antiracheta american
Alerta pentru indicii BVB. Sectorul financiar este blocat
Criza financiara poate intarzia proiectul scutului antiracheta american
Alerta pentru indicii BVB. Sectorul financiar este blocat
VIDEO PROTVPLUS.RO