Asigurarile auto se scumpesc

01-09-2008 01:00


Asigurarile auto se scumpesc

Romanii constata ca desi au fost cuminti si nu au facut accidente, au de platit prime tot mai mari pentru politele CASCO.

Majoritatea societatilor de asigurare au introdus in politele auto casco-fransiza. Adica o suma pe care clientul o suporta din propriul buzunar de fiecare data cand are un accident.

Fransiza este in general de 100 sau 200 de euro, aproximativ valoarea reparatiei pentru o lovitura mica sau o oglinda sparta. Acest tip de avarii sunt in acelasi timp cele mai frecvente.

Vestea buna ar fi ca daca in polita este prevazuta fransiza, prima de asigurare ar trebui sa scada. Vestea proasta este ca s-au scumpit piesele de schimb si au sarit tarifele. Asa ca tarifele atat pentru CASCO cat si pentru RCA au crescut an de an, ca au crescut si tarifele pentru manopera si piese de schimb.

In afara de fransiza, tot mai multe societati de asigurari au introdus tarife diferentiate in functie de masina, de sofer, kilometri parscursi, varsta, sex, localitate. Cele mai mari sunt in Bucuresti.

Asiguratorii spun ca tarifele la CASCO vor continua sa creasca atata vreme cat Romania ramine fruntasa in topul negru al accidentelor rutiere.

Sursa: Pro Tv

VIDEO PROTVPLUS.RO