Recomandări pentru o hidratare corectă, de la Mihaela Bilic. Ce alimente trebuie să consumăm zilnic
2,5 litri de apă eliminăm prin respirație, transpirație și urină. Zilnic. Această cantitate trebuie înlocuită, organismul nu are rezerve de apă. De unde luăm apa? Din toate alimentele, cu excepția uleiului. Și respectând câteva reguli... simple.
Recomandări pentru o hidratare corectă: beți apă de-a lungul zilei chiar dacă nu vă este sete! Indiferent că este de la robinet sau îmbuteliată, plată sau minerală, important este să consumați 4-6 pahare de apă pe zi. Lichidele de tip lapte, ceai, cafea reprezintă tot apă. Atenție la sucuri sau băuturi răcoritoare! Nu sunt surse de hidratare pentru că au mult zahăr.
Fructele și legumele conțin peste 90% apă. Consumați zilnic cinci porții de fructe și legume, ideal proaspete și de sezon! Mâncarea gătită în casă și ciorbele, preparatele cu sos și tocănițele au și ele multă apă.
Reduceți consumul de sare din alimentație. Un exces de sodiu crește retenția de lichide și afectează echilibrul hidric. Alcoolul crește deshidratarea, prin urmare, pentru fiecare pahar de alcool, beți două pahare de apă.
Vreți o formulă simplă ca să aveți un aport optim de lichide? Consumați ceai sau cafea dimineața, supă sau ciorbă la prânz și un castron de salată la orice masă. Completați cu două pahare de apă între mese, un iaurt la micul dejun și un pahar de lapte cald la culcare. Și hidratarea e gata!