De ce deficitul de vitamina D poate duce la îngrășare mai rapidă
Se cuplează cu fibrele musculare. Și participă la bătăile inimii. Vorbim despre vitamina D. Din acestă legătură, înseamnă și că, în lipsa unei cantități suficiente, vom depune mai ușor kilograme în plus.
Deficit de vitamina D, deficit de fier și deficit de vitamina B12 - se constată în cazul copiilor care nu consumă proteine de origine animală o perioadă lungă.
Masa musculară este cel mai mare consumator de calorii din organism. În celulele musculare, găsim calciu. Acest element este dependent de vitamina D. Mai exact, de valori normale ale vitaminei D în sânge.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Mircea Nicolae Panduru, medic specialist diabet și nutriție: „Deficitul de vitamina D duce la scăderea principalului consumator, adică masa musculară, și predispune la obezitate. Pierdem consumatorul, adică masa musculară, începem sa ne îngrășăm”.
Vitamina D se ia sub formă de suplimente. La toate vârstele. Crește cantitatea de calciu, pe care intestinul o poate absorbi din alimente. O introduce apoi în fluxul sanguin. Aceeași vitamină previne pierderea de calciu din rinichi. Lipsa este legată de incapacitatea de a lupta eficient împotriva infecțiilor. De slăbiciune musculară și oboseală.
Și lipsa vitaminei B12 produce slăbiciune musculară.
În copilărie și adolescență, carnea, ouăle și brânzeturile sunt obligatorii în meniurile zilnice. Așa asigurați celor în creștere fier hemic, vitamina D, vitamina B12.
Dr. Alexandru Ulmeanu, medic primar pediatrie: „Sunt riscuri. Deficitul de fier care apare prin lipsa proteinei animale cu dezvoltare anemiei feriprive, deficitul de calciu cu vitamina D și deficit de vitamina B12 cu apariția anemiei și a afectarii sistemului nervos. Este preluată în special din carne”.
Fier hemic, necesar organismului uman, se găsește doar în produse de origine animnală. Carne. Lipsa provoacă anemie feriprivă. Tot anemie determină lipsa vitaminei B12. O găsim preponderent tot în carne.
Dr. Daniela Georgescu, medic primar hematolog: „Nu au vitamina B12 suficientă. Este importantă în sinteza de acizi nucleici în toate celulele. Un deficit de B12 nu doar mărește volumul globului roșu și îți dă anemie macrocitară, dar poate să ducă până la reacții neurologice, amețeli”.
Toate celulele, care se schimbă în organism, au nevoie de așa numiții acizi nucleici. ADN și ARN. Vitamina B12 aici acționează. La sinteza de acizi nucleici. În copilărie și adolescență, alimentele integrale, de origine animală sunt obligatorii.