Pierderea unui dinte are impact negativ asupra întregii arhitecturi a cavitații orale. De fapt, destabilizează toți dinții și, în plus, facem riduri faciale mai repede.

Dinții frontali au un rol major. În lipsa acestora, toată anatomia facială se prăbușește.

Ionuț Leahu: Medic stomatolog, competență implantologie orală: „Se văd riduri pentru că lipsesc dinți, dar dinții susțin mai degrabă rostul dinților - acele riduri de deasupra buzei apar din cauza pierderii osoase. Dacă nu reconstruim osul pacientului, acesta va rămâne cu riduri.

Această arhitectură are o logică matematică. De la prima consultație, medicul va purta o conversație cu dumneavoastră, ca să rețină ce rezultat vreți să obțineți, dar și ca să vadă planurile din cavitatea orală.

Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală:Ne uităm cum se mișcă buza și cum arată etajul acesta vs toate fața și de la prima discuție ne proiectăm ce avem de făcut. Trebuie să punem dinți, să refacem osul și ne asigurăm și ca dinții și osul să fie în același plan.

Și în cazul așa numitului zâmbet gingival, abordarea vizează de asemenea întreaga arhitectură a cavitații orale. Zâmbet gingival înseamnă că gingia este expusă prea mult. Atunci când râdeți ori când zâmbiți.

Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală: Abordarea este că trebuie să repar osul și să mă asigur că nivelul osului este asemănător cu nivelul de pe dinții vecini. Și facem și grefa gingivală, adică luăm țesut din cerul gurii și îl transplantăm acolo unde sunt implanturile. În plus, folosim lucrările provizorii ca să rotunjim gingia să semene cât mai mult cu gingia de pe dinții vecini.

Medicii vă recomandă că, odată ce v-ați pierdut un singur dinte, să nu pierdeți timpul și să îl înlocuiți cu un implant. În lipsa acestuia, trecerea timpului înseamnă că veți pierde din masa osoasă în care stau dinții. Implantul dentar este singurul tratament care împiedică pierderea osoasă a maxilarelor.