Cum ne detoxifiem organismul. Alimentul știut de toată lumea care este detox prin definiție
Detoxifierea o face ficatul. Permanent. Însă la acest proces complicat putem să participăm activ. Aflăm cum, de la ”Doctor de bine”.
Cum se face detoxifierea? În mod natural, organismul are grijă de asta, cu condiția să respectăm câteva reguli de bază:
-hidratați-vă din plin: beți multa apă, ceai verde și infuzii de plante sau apa călduță cu zeamă de lămâie;
-eliminați alcoolul și zahărul, produsele bogate în grăsime, prăjelile, brânzeturile, mezelurile, tocăturile și afumăturile care sunt greu de digerat;
-mâncați puțin și rar, luați o pauză de la mâncare, e cea mai simplă și sigură metodă de detoxifiere; multă apă și maximum 2 mese/zi, asta-i rețeta;
-consumați multe legume proaspete sau gătite; au minerale și vitamine, apă și fibre și sunt ușor de digerat; ciorba este alimentul detox prin definiție;
-atenție la fructele în exces, mai ales când sunt transformate în suc; fructoza obosește ficatul și nu hrănește organismul;
-nu uitați de alimentele fermentate cu efect probiotic; iaurtul, borșul sau murăturile conțin bacterii benefice ce echilibrează flora intestinală și cresc imunitatea;
-la capitolul proteine, alegeți pește în loc de carne, e ușor de digerat și conține grăsimi esențiale omega 3 cu efect antiinflamator.