Cele cinci alimente pe care să le mănânci pentru a trăi mai mult. Secretul unui medic pentru longevitate
Un medic american dezvăluie cele cinci alimente pe care le consumă în fiecare zi pentru longevitate.
Dr. Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, este expert în medicină funcțională și autorul bestseller-ului „Young Forever: Secretele pentru a trăi cea mai lungă și cea mai sănătoasă viață”, relatează Daily Mail.
Ce alimente recomandă medicul pentru a trăi mai mult
1. Legumele crucifere
Primele alimente pe care dr. Hyman le recomandă sunt legumele crucifere, precum broccoli, verdeața, varza de Bruxelles și conopida.
„Toate acestea conțin compuși care activează căile de detoxifiere celulară și îți optimizează starea minerală”, a explicat medicul.
Legumele crucifere sunt de obicei bogate în vitamine și minerale, cum ar fi acidul folic și vitamina K, conform Academiei de Nutriție și Dietetică.
2. Uleiul de măsline
Dr. Hyman spune că măslinele sunt una dintre sursele sale preferate de grăsimi bune. Potrivit acestuia, „s-a demonstrat că acestea conțin compuși antiinflamatori”.
Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase și conține cantități mari de antioxidanți.
3. Oleaginoasele
„Sunt pline de minerale, grăsimi, proteine [și] fibre”, a mai explicat medicul. Sunt unul dintre superalimentele naturii.
Dr. Hyman recomandă consumul de nuci și semințe, inclusiv migdale, alune de pădure, nuci de macadamia, semințe de dovleac, semințe de cânepă, semințe de chia și semințe de susan.
4. Fructele de pădure
„Aceste substanțe fitochimice activează longevitatea de care avem cu toții nevoie pentru a ne activa sistemele de vindecare, care sunt cheia pentru a rămâne mereu tânăr”, a afirmat medicul.
El recomandă consumul de merișoare, afine, mure și căpșuni pentru aceste beneficii pentru sănătate.
„Acestea sunt pline de antioxidanți, numiți antociani, despre care se crede că protejează împotriva bolilor de inimă, prin prevenirea cheagurilor de sânge”, spune medicul.
5. Ceaiul verde
„Conține toate aceste fitochimice [și] catechine, despre care s-a demonstrat că activează longevitatea și ne fac să ne menținem tineri și sănătoși”, a explicat dr. Hyman.
Compușii din ceaiul verde pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor de inimă, dar pot crește și durata de viață, potrivit unor studii.