Un turist polonez care vizita avenul Bortig din Bihor a cazut intr-o prapastie adanca de 54 de metri

03-06-2013 12:36


prapastie

 Un turist polonez de 28 de ani care se afla intr-o tura speologica impreuna cu un prieten in avenul Bortig din Platoul Padis, a alunecat pe o portiune de gheata si a cazut intr-o prapastie adanca de peste 50 de metri.

 Totul s-a petrecut in noaptea de sambata spre duminica. Peste 20 de salvatori montani din Oradea si Arad l-au imobilizat pe turist si au reusit sa il scoata la suprafata de la cota 54 de metri adancime. Accesul greu pana la gura avenului si in pestera propriu-zisa, dar si ploaia torentiala a facut ca operatiunea de salvare sa dureze mai bine de sase ore. Odata ajunsi la ranit, salvatorii montani l-au examinat si i-au acordat primele ingrijiri.

Cazatura a fost suficient de dura pentru a-i provoca speologului mai multe fracturi la femur, bazin si cot. Spre dimineata, speologul polonez a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la Unitatea de Primire Urgente din Oradea.

Turistul se afla acum internat la sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta si va avea nevoie de cel putin o saptamana pana cind va putea fi transportat in siguranta acasa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO