25 de milioane de euro au transformat o statiune aflata in paragina intr-o afacere de succes. Cum arata azi Baile Felix

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01

Dintr-o statiune in paragina, Baile Felix se tranforma incet, dar sigur, intr-o afacere de succes. Dovada ca anul acesta statiunea a atras cei mai multi turisti din ultimul deceniu.

Cei care pana acum mergeau in vacanta in Ungaria aleg baile termale de langa Oradea. In plus, pentru ca a fost o vara ploioasa, multi bolnavi de reumatism si-au rezervat din timp un loc in bazele de tratament din statiune.

Cei care au avut intuitia sa investeasca in ruinele fostei statiuni au tras lozul castigator. Sa nu uitam totusi ca nimic nu vine gratis, iar investitiile totale depasesc 60 de milioane de euro.

In anii '90, cand locul era inca in paragina, multi mergeau in Ungaria in statiunile balneoclimaterice aflate aproape de granita noastra. Acum au inceput sa se intoarca la Felix.

"In timp, s-au apropiat de standarde si aici. Deci acum citiva ani, intr-adevar, merita Ungaria", spune un turist.

Claudiu Gabor a venit din Bistrita cu sotia, cele doua fetite, soacra si bunica. "Am stat patru zile, undeva in jur la vreo 500 de euro cazarea si sa mai cheltuim aproximativ 10 milioane cu mesele. Am fost in multe locuri si in tara si in extern, mi se par ok, la conditiile oferite", spune barbatul.

De atlfel, anul acesta a fost unul record pentru investitori. Solicitarile au fost atat de mari incat in multe camere, chiar la cererea turistilor, a fost suplimentat numarul de paturi.

"In luna august a acestui an am avut un grad de ocupare de aproximativ 120 la suta. Este cel mai bun an avut de hotelul nostru de 10 ani incoace", a spus Marcel Stokker, un director de hotel.

Vara ploioasa i-a convins pe cei bolnavi de reumatism sa vina in numar mai mare la renumitele bai termale de la Felix. Turistii au fost atrasi si de pachetele promotionale de ziua indragostilor, 1 Mai ori Sfinta Maria. Preturile au ramas la fel ca anul trecut sau chiar mai mici.

"Preturile sunt cu cel putin 40 daca nu mai mult la suta mai mici decat afara. Si-atunci si turistul roman face comparatia si e mai simplu sa se relaxeze in Romania", spune Florian Serac, directorul general al unei societati de turism.

Ca sa tina pasul cu concurenta de peste granita, reprezentantii Statiunii Felix au investit peste 25 de milioane de euro intr-un hotel de 5 stele si un parc acvatic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO