Operatiune dramatica de salvare pe Crisul Repede, in Oradea. Un baiat, scapat de la moarte in ultimul moment

Ultima actualizare: 09-08-2014 06:58
inecat

Operatiune dramatica de salvare, marti dupa-amiaza, la Oradea. Un baiat de 15 ani, care nu stia sa inoate, a intrat in apa involburata a Crisului Repede cu o barca pneumatica.

La un moment dat, a fost prins intr-un vartej si nu a mai putut inainta. De pe margine, un barbat care a vazut totul s-a avantat si el cu barca sa il salveze. Din pacate, si el a ramas in mijlocul raului. Intr-un tarziu, pompierii au reusit sa-i aduca pe amandoi, teferi, la mal, dupa o interventie foarte dificila.

Baiatul de 15 ani plecase singur la scaldat, in Oradea, intr-un loc neamenajat de pe malul raului Crisul Repede. La un moment dat, cand era in apa, angajatii de la barajul din amonte au deschis supapele, iar apa a inceput sa creasca. Curand, nivelul a ajuns la o inaltime de 2-3 metri, iar barca pneumatica a ramas prinsa intr-un vartej ametitor. In orice moment, barca putea sa se rastoarne, iar viata copilului era in mare pericol.

Barbatul care a incercat sa-l salveze pe copil povesteste ingrozit ca a crezut ca nu mai scapa cu viata.

Pentru ca apa era foarte adanca, iar curentii extrem de puternici, pompierii au ajuns cu greu la locul unde erau cei doi. Au trecut 20 de minute pana au reusit sa-i aduca teferi la mal.

Nu e pentru prima oara cand tinerii se avanta in apele adanci ale Crisului, fara sa se gandeasca la pericole. Iar sambata seara, un copil de 14 ani s-a inecat intr-un lac din apropiere.

Atat salvatorul cat si copilul au scapat cu viata. Un echipaj SMURD i-a transportat la spital pentru investigatii suplimentare, insa cei doi nu au ramas internati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO