Sotia avocatului care si-a ucis soacra,achitata de Curtea de Apel.Procurorii vor face recurs la ICCJ

23-12-2013 16:11


avocat Oradea, Cosmin Moraru

 Curtea de Apel Oradea a decis ca sotia avocatului Cosmin Moraru, cel care si-a ucis soacra in urma cu un an, sa fie achitata in dosarul in care a fost acuzata ca a participat la uciderea mamei ei, fiind complice.

"Curtea de Apel Oradea a dispus achitarea inculpatei Pazurik Krisztina, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la omor calificat (...) instanta dispune achitarea in cazul in care fapta nu a fost comisa de inculpat. S-a revocat masura arestarii preventive a inculpatei, dispunandu-se punerea ei in libertate", se arata intr-un comunical emis de Biroul de Informare si Relatii Publice de la Curtea de Apel.

 Decizia luata de magistratii de la Curtea de Apel Oradea va fi atacata de procurorii acuzarii la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De asemenea, Curtea de Apel il obliga pe Cosmin Moraru, sa plateasca daune materiale si morale cumnatului sau, fratele Krisztinei.

"S-a dispus obligarea inculpatului Moraru Cosmin la plata catre Vilhan Istvan Zsolt, fratele inculpatei, a sumei de 3986 lei cu titlu de daune materiale, respectiv a sumei de 150000 de lei daune morale", mai scrie in comunicat.

Avocatul oradean care in urma cu un an si-a ucis soacra isi va petrece urmatorii 13 ani in inchisoare. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins atat recursul formulat de aparatorul avocatului, cat si pe cel al procurorului de caz. Pentru sotia lui Cosmin Moraru, acuzata si ea de participare la crima, cauza a fost separata de dosarul initial.

In urma cu un an, in noaptea de 3 spre 4 decembrie, fostul avocat si-a ucis soacra in apartamentul lui din Oradea, dupa care, impreuna cu fiica femeii, au abandonat cadavrul pe un camp si au fugit din tara. Au fost arestati in Elvetia si extradati. Barbatul si-a recunoscut vina si a cerut sa fie judecat in procedura simplificata, asa ca a primit 13 ani de inchisoare. Desi este judecata separat pentru complicitate, sotia lui, Kristina, risca o pedeapsa mai mare, de pana la 25 de ani de inchisoare, avand circumstanta agravanta ca victima era chiar mama sa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO