Judecatori cercetati de DNA pentru acte de coruptie. Ce plan au urzit pentru a scapa de inchisoare un condamnat

31-03-2014 13:20


  Patru judecatori de la Tribunalul Bihor si Curtea de Apel din Oradea, precum si un avocat de la Baroul Bihor, sunt cercetati de procurorii DNA pentru acte de coruptie.

Potrivit anchetatorilor, judecatorii care ar fi trebuit sa apere legea, sunt cercetati pentru trafic de influenta, favorizarea infractorului, complicitate la fals si abuz in serviciu. Una dintre judecatoare ar fi primit bani, pastravi si whisky si a pretins... un ceas cu cuc pentru a influenta alti jurati sa dea o sentinta favorabila intr-un dosar in care un barbat era cercetat pentru tentativa de viol.

Pentru ca lucrurile sa evolueze conform planului, judecatoarea de la Curtea de Apel din Oradea a sfatuit-o pe o avocata cum sa procedeze ca sa-l scoata basma curata pe barbatul condamnat. Astfel, pentru o contestatie in anulare, era absolut necesar ca persoana vatamata sa incheie un inscris in fals. Din acel act, trebuia sa rezulte ca barbatul care a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare, s-ar fi impacat cu femeia inainte ca instanta sa se pronunte.

Victima violului a primit in schimbul acelei declaratii 15.000 de lei. Judecatoarea de la Curtea de Apel a reusit apoi sa puna o vorba buna la colegii ei de la Tribunal care contra unor mici atentii, au dat o sentinta favorabila.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO