Un gigant al industriei auto a brevetat masina ZBURATOARE. Cine este autorul inventiei

Ultima actualizare: 11-09-2015 07:07
masina zburatoare nor

Toyota a depus o cerere de brevet pentru “aeromasina cu aripi pliabile”.

Desi suna ca o gluma, cererea este perfect reala si a fost depusa de compania Toyota - filiala din America de Nord - la Oficiul de Brevete al Statelor Unite in martie anul trecut, fiind aprobata la inceputul acestei luni. Este vorba, mai precis, de un sistem de aripi pliabile destinat ridicarii masinilor de la sol. “Aeromasina”, se precizeaza in cererea de brevet, ”poate zbura ca o aeronava cu aripi fixe si poate fi condusa ca un vehicul normal”.

Din schitele atasate nu rezulta foarte clar cum va zbura masina. In schimb se explica cu mare precizie modul in care pot fi pliate aripile deasupra autovehiculului astfel incata acesta sa nu aiba nevoie de un loc special de parcare si nici sa nu ocupe mai mult loc pe sosea decat o masina normala.

Pe de alta parte, principalul autor al inventiei, Umesh N. Gandhi, este, insa cercetator principal la Centrul Tehnic Toyota din Statele Unite si are un doctorat in mecanica. Astfel incat inventia ar putea sa nu fie o gluma, ci parte dintr-un proiect mai amplu al gigantului auto

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO