Taxa auto. De joi, românii pot primi banii înapoi mai ușor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
masini
Agerpres

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, eliminarea obligativităţii contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a taxei auto a certificatului de înmatriculare şi cărţii de identitate a maşinii.

 

"Prin această ordonanţă de urgenţă au fost introduse măsuri care vizează acordarea eşalonărilor la plată a obligaţiilor fiscale şi restituirea taxei auto, timbrului de mediu, în scopul simplificării acestor proceduri de restituire pe cale administrativă a taxelor respective. Se elimină, aşadar, obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire (...) certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are la dispoziţie toate informaţiile respective, le poate verifica în baza de date proprii sau în baza de date la care are acces. În rest, termenii prevăzuţi în Ordonanţa 52/2017, respectiv data de 31 august 2018 până la care se poate depune cererea, acel termen rămâne în vigoare. Sunt alte modificări în ceea ce priveşte restituirea, sunt acolo anumite mici modificări ", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a precizat totodată că s-au adoptat reglementări privind veniturile obţinute din activităţile sportive. Potrivit lui Barbu, s-a decis reţinerea la sursă a impozitului pentru veniturile din activităţi independente realizate de persoanele fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate potrivit Legii 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare. "În ceea ce priveşte CAS-ul şi CASS-ul se vor aplica regulile pe care le ştiţi, deja în vigoare, în legătură cu acel nivel la 12 salarii minim brute", a precizat Nelu Barbu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO