Revolutia Volkswagen: asa va arata Golf VIII. Primele informatii, direct din fabrica de la Wolfsburg. FOTO

Ultima actualizare: 05-06-2014 07:03
VW Golf VIII

Ce imbunatatiri poti sa aduci unei masini care se vinde excelent pe timp de criza? Golf VII e un adevarat hit pe piata auto si are doar doi ani de existenta.

Cu toate astea, Volkswagen se pregateste deja pentru generatia urmatoare, partea a VIII-a, modelul asteptat de fani din intreaga lume.

Data de lansare e programata undeva intre 2017 si 2018, dar Volkswagen a inceput dezvoltarea modelului in fabrica de la Wolfsburg.

Revista AutoBild a intrat in posesia primelor informatii legate de planul nemtilor, care nu vor lasa nimic la voia intamplarii cand vine vorba de cel mai celebru model al lor.

Volkswagen a vrut o schimbare radicala de design pentru generatia a VII-a, insa nu a avut curaj sa riste, scrie sursa citata. Impulsionati de succesul urias din ultimii doi ani, nemtii sunt hotarati acum sa treaca la nivelul urmator, mai ales ca au tot timpul din lume la dispozitie sa il pregateasca asa cum trebuie. Atat timp cat vanzarile actualului Golf raman stabile, inginerii Volkswagen pot dezvolta linistiti noul model.

Urmatorul Golf va fi tot un hatchback in trei sau cinci usi, dar va fi mai lat si mai plat si va fi situat pe o poltforma mai lunga pentru o aerodinamica ce tinde spre perfectiune. Si in ciuda unui plafon lasat, Volkswagen promite spatiu mai mare la interior, in special pentru pasagerii din spate.

Noile materiale pentru interior vor avea un rol important in noul Golf VIII, mai anunta AutoBild: aluminiul si fibra de carbon vor inlocui otelul si plasticul, pentru greutatea scazuta care ajuta la un consum redus.

Golf a fost lansat de Volkswagen in 1974 pentru clasa compacta iar masina a fost un succes instant in intreaga lume cu toate cele sapte generatii de pana acum. Toate generatiile au candidat la Masina Anului, premiu castigat de cinci ori in cei 40 de ani de existenta.

Golf VII a fost lansat in 2012 si a devenit cel mai bine modelul din curtea Volkswagen, primul situat pe platforma MQB. E cel mai bine vandut model din clasa compacta in intreaga lume, cu 430.088 de modele vandute in 2012, 462.527 in 2013 si 130.554 de modele in primul trimestru din 2014 - asta pe fondul unei scaderi imense la vanzarile de masini noi. Urmatorul producator din acest clasament e Ford, cu 61.254 de modele de Focus vandute in primul trimestru din 2014.

Randari digitale realizate de revista AutoBild in urma informatiilor obtinute de la Volkswagen.

Text: Marian Ghita, marian.ghita@protv.ro / Editor www.sport.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO