Noi imagini cu momentul capturarii teroristului Salah Abdeslam. Cainele folosit de fortele speciale belgiene

21-03-2016 17:20


Televiziunea franceza iTELE a prezentat in exclusivitate noi imagini cu momentul arestarii lui Salah Abdeslam, teroristul care a reusit sa fuga dupa atentatele de la Paris.

Cautat timp de patru luni, Adeslam se ascundea intr-un apartament din cartierul Molenbeek al Bruxelles-ului si a fost capturat sambata de fortele speciale belgiene . El a fost ranit usor la picior si dus la spital impreuna cu un complice.

Imaginile surprinse de reporterii postului francez iTELE arata un barbat care incearca sa fuga pe o strada din Molenbeek si este prins de agentii belgieni. Un altul este scos din cladire, vizibil ranit la genunchi. Apoi, in apartament este trimis un caine special antrenat cu o camera video, care sa transmita imagini pentru a nu pune in pericol viata luptatorilor anti-tero.


Exclusivité iTELE: les nouvelles images de l... de ITELE

Abdeslam a acordat sprijin logistic teroristilor care au curmat 130 de vieti la Paris in noiembrie 2015. Cu cateva zile inainte de atentate, a inchiriat masini si mai multe locuinte in regiunea pariziana pentru membrii comandourilor de teroristi. Dupa ce i-a dus cu masina pe jihadisti la Stade de France in seara atacurilor, Salah Abdeslam a abandonat o centura cu explozibili in sudul capitalei Frantei, a chemat in ajutor doi prieteni din Bruxelles si a reusit sa scape de trei baraje de politie pe drumul de intoarcere in capitala Belgiei.

Citeste si: Grupul care a comis atentatele, recrutat intr-o tara vecina cu Romania. Cum au profitat jihadistii de criza refugiatilor

Complicele arestat odata cu Salah Abdeslam este cunoscut sub identitatile Amine Choukri si Monir Ahmed Alaaj. El a fost controlat alaturi de Salah Abdeslam la Ulm, in Germania, la 3 octombrie 2015. Amprentele sale, prelevate cu prilejul acestui control, au fost apoi descoperite intr-o casa utilizata de gruparea terorista la Auvelais, in regiunea Namur, care a fost folosita pentru pregatirea atentatelor de la Paris.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO