YES LA VOT. Sute de romani au protestat la Paris: "Romania, trezeste-te!" Imagini de la cea mai ampla actiune din diaspora

Ultima actualizare: 13-11-2014 07:06
YES LA VOT. Sute de romani au protestat la Paris. ...
YES LA VOT. Sute de romani au protestat la Paris. ...

Sute de romani din Franta s-au adunat duminica pe Esplanada Drepturilor Omului de la Trocadero, Paris, la ceea ce se presupune a fi cel mai mare protest din diaspora de pana acum, organizat dupa primul tur al alegerilor prezidentiale.

Cei aproximativ 400 de oameni stransi la Paris au venit pregatiti cu pancarte si lozinci cu diferite mesaje, toate facand referire la dreptul de vot al romanilor din strainatate.

“Dreptate si onoare, calcate in picioare”, sau “Europa, nu uita, Romania e a ta” au fost doar cateva dintre scandarile romanilor stransi la Paris.

Nici mesajele afisate pe pancarte, steagurile sau esarfele tricolore nu au lipsit de mitingul organizat de acestia.

Oamenii si-au manifestat solidaritatea cu romanii din tara prin mesaje precum “Si noua ne pasa, departe de casa”, “Vrem sa votam cu totii, dar nu ne lasa hotii” sau “Fiti eroi in turul 2”.

Altii, mult mai creativi, au incercat sa trateze cu umor situatia. Spre exemplu, o tanara s-a aratat interesata de o “relatie” cu sectia de votare.

“Tanara serioasa, caut sectie de votare pentru intalnire rapida si torida. Fara prejudecati fata de o relatie multipla”, a scris aceasta pe o foaie pe care si-a lipit-o pe spatele gecii.

Protestul nu a avut o culoare politica, toti cei adunati la Paris vrand, la fel ca romanii din alte tari precum Londra sau Dublin, care au iesit in strada duminica, organizarea mai multor sectii de votare in diaspora.

Mitingurile s-au terminat tarziu in noapte. 

Protestul de la Paris s-a terminat cu o hora.

“La sfarsit, am facut o hora si am strigat: Romania, trezeste-te!”, spune Andreea Dumitrascu, stabilita in Franta, care a participat la protest si care ne-a transmis imaginile si inregistrarile.

Si tot duminica, MAE a informat ca a transmis Biroului Electoral pentru sectiile de votare din strainatate (BES) lista cu propuneri de personal pentru completarea birourilor acestora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO