Candidatii evita confruntarea directa, dar se ataca prin talk-show-uri, separat. Cine e "mincinosul" si cine-i "oportunistul"

Klaus Iohannis, Victor Ponta

In timp ce opinia publica asteapta in continuare organizarea unei dezbateri directe intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis si Victor Ponta continua sa apara separat la televiziunile de stiri, atacandu-se reciproc.

Urmariti cele mai noi informatii si analize despre alegerile din acest an din Romania in sectiunea speciala ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, precum si pe Twitter @StirileProTV, cu hashtag-ul #prezidentiale2014.

Astfel, duminica seara, de la doua posturi de stiri diferite, cei doi pretendenti la functia de presedinte al Romaniei s-au acuzat unul pe celalalt de minciuna si oportunism.

Candidatul ACL s-a lansat intr-un atac foarte dur impotriva liderului PSD, enumerand toate "minciunile", in opinia sa, din aceasta campanie electorala care a inceput inca din turul I al alegerilor prezidentiale - campanie pe care a caracterizat-o drept o "mizerie" la adresa sa. Astfel, Iohannis a amintit de fluturasii distribuiti prin posta impreuna cu cuponul de pensie, care anuntau taierea pensiilor in cazul in care Victor Ponta nu va fi presedinte. De asemenea, el a amintiti de afirmatiile premierului despre faptul ca Iohannis ar intentiona "sa rupa Ardealul". Nu in ultimul rand, primarul Sibiului a vorbit si despre subiectul "copiilor traficati". 

Citește și
Victor Ponta, Klaus Iohannis
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Traian Basescu propune o dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni. Reactiile celor doi candidati
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării
"Domnul Ponta a mintit ca eu vreau sa tai pensiile. Nu am afirmat niciodata acest lucru si exista o decizie a CCR care interzice taierea pensiilor. Au folosit o institutie publica - Posta Romana - si a trimis acei fluturasi impreuna cu cuponul de pensie, au speriat acei oameni nevinovati, e un gest marsav. Nu numai ca a mintit domnul Ponta, ci a folosit o institutie publica pentru a distribui in tara aceasta minciuna", a acuzat Iohannis, conform Hotnews, care citeaza B1 TV.

El a adaugat ca "a venit echipa domnului Ponta si a mintit ca eu as fi traficat copii. Este o minciuna ordinara. Pe mine m-a interesat, m-am interesat de acei copii cu toate ca nu era treba mea, era treaba institutiilor statului. M-am interesat si acei copii sunt bine merci, sunt la casele lor si aceasta afirmatie a fost o minciuna ordinara, pot demonstra cu acte."

"Dupa ce au venit rezultatele din primul tur, domnul Ponta si cei din echipa PSD au inventat o alta minciuna, cum ca eu, Klaus Iohannis, vreau sa rup Ardealul. Domnul Ponta si toti acolitii domniei sale umbla prin tara si spun ca eu vreau sa rup Ardealul. Nu vi-i rusine, PSD-istilor, sa spuneti acest lucru in anul 2014? Astfel de afirmatii sunt o amenintare pentru democratie, felul in care domnul Ponta conduce Guvernul e un pericol pentu economie. Domnul Ponta e un pericol pentru Romania. Eu accept orice atac politic, sunt politician, sunt dispus sa raspund la atacuri politice. Nu la minciuni. In aceasta campanie am vazut toata Romania, am vorbit cu mii de oameni, simt vantul schimbarii si le-am simtit speranta. Oamenii au speranta", a incheiat candidatul ACL.

CITITI SI: Prezidentiabilii Social Media. INFOGRAFIC in timp real: Cati fani au Ponta si Iohannis si ce cresteri inregistreaza zilnic

La randul sau, premierul Victor Ponta, invitat la un alt post de televiziune, i-a readus aminte contracandidatului sau de perioada in care colabora foarte bine cu Partidul Social Democrat. Intrebat de moderatorul emisiunii "de ce Klaus Iohannis era bun de prim-ministru in 2009 pentru PSD si nu mai este bun de presedinte acum in 2014", Victor Ponta a replicat ca aceasta intrebare ar trebui formulata "invers". Liderul PSD l-a acuzat pe Iohannis de oportunism si de faptul ca ar avea o "slabiciune" pentru functiile inalte ale statului, amintind faptul ca in 2009 a fost propus pentru functia de premier de PSD, iar in 2014 a fost propus pentru functia de vice prim-ministru de PNL, care facea parte din USL.

"Cred ca intrebarea, si vroiam sa i-o adresez domnului Iohannis, era inversa. De ce a fost bun PSD-ul in 2009, cand l-a propus prim-ministru, ca dansul si-a dorit intotdeauna o functie. In 2009 a zis, domne vin de la Sibiu daca ma puneti prim-ministru. Si noi, PSD-ul, am zis il punem prim-ministru. Si atunci PSD-ul era bun. In 2014 a venit si a zis: vin de la Sibiu, in guvernul asta a lui Ponta pe care-l critica acuma, dar vreau sa ma puneti vice prim-ministru. Deci o functie. Dar era bun. Eram si eu bun. Pana la urma era, nu subalternul, era unul dintre colaboratorii mei, lucru care s-a intamplat acum 7 luni, 8 luni. Dupa care domnia sa a venit si a spus ca il sprijina pe Crin Antonescu la presedintele Romaniei daca il pune prim-ministru. Deci era bun si Crin Antonescu. Asta s-a intamplat acum 6 luni. Dupa care, dupa inca o luna, a zis ca nu mai e bun Antonescu. Cred ca domnul Iohannis, si nu o spun cu rautate, are aceasta slabiciune a functiilor." - a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Iohannis vs. Ponta pe Facebook, la fel ca la urne: 55% - 45%. Cum l-a ajutat internetul sa castige alegerile. INFOGRAFIC
Iohannis vs. Ponta pe Facebook, la fel ca la urne: 55% - 45%. Cum l-a ajutat internetul sa castige alegerile. INFOGRAFIC

Social Media a devenit tot mai mult un barometru legat de popularitatea personajelor politice. Nu intotdeauna insa diferenta indicata de numarul de like-uri se reflecta in mod exact si in rezultatul voturilor.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Traian Basescu propune o dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni. Reactiile celor doi candidati
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Traian Basescu propune o dezbatere Ponta-Iohannis la Cotroceni. Reactiile celor doi candidati

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa stea mai departe de campania electorala, sustinand ca, daca vrea, Klaus Iohannis poate veni impreuna cu seful statului la cele patru dezbateri propuse de PSD.

Campania electorala din turul II a inceput cu atacuri nationaliste. Candidatii se acuza de secesiune si ...
Campania electorala din turul II a inceput cu atacuri nationaliste. Candidatii se acuza de secesiune si ... "cretinisme"

Vineri, 7 noiembrie 2014, este data la care incepe oficial campania electorala pentru turul al 2-lea al alegerilor prezidentiale, conform programului electoral aprobat, in care Victor Ponta si Klaus Iohannis se lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.