YES LA VOT. Sute de romani din Londra si Dublin, in strada pentru suplimentarea numarului de sectii in diaspora

09-11-2014 19:57


YES LA VOT. Sute de romani din Londra si Dublin, i...
YES LA VOT. Romanii din Londra au iesit in strada ...

Sute de oameni s-au adunat, duminica seara, la Londra, Dublin si Madrid. La Londra s-a scandat ''Jos comunismul'', in timp ce la Dublin, oamenii aveau afise pe care cereau sa fie lasati sa voteze.

Romanii care au iesit duminica in strada, la Londra, au scandat "Jos cumunismul". Protestatarii aveau pancarte pe care scrie "Vreau sa votez" sau "Votam, votam, tara o salvam". Romanii au luat cu ei mai multe drapele natinale.

Pe de alta parte, protestatarii de la Dublin au fost primiti de consul si i-au inmat o scrisoare cu revendicarile lor referitoare la organizarea votului.

La Milano, romanii nu au reusit sa protesteze, pentru ca nu au primit autorizatie.

Ministerul de Externe a anuntat ca pune la dispozitia Biroului Electoral pentru Strainatate 800 de angajati pentru completarea personalului din sectiile de vot. Protestatarii cer insa si suplimentarea sectiilor.

Sambata, in Timisoara, Oradea, Bucuresti, Iasi, Cluj sau Constanta romanii au iesit in strada pentru alegeri corecte si libere in diaspora.

Iar, duminica, la Brasov, cateva sute de persoane au manifestat pentru dreptul la vot al romanilor din diaspora. Mitingul s-a soldat cu acuzatii de brutalitate nejustificata.

VIDEO PROTVPLUS.RO