Ziua Aviatiei, sarbatorita fara presedintele Iohannis. Adrian Tutuianu spune ca nu a mai ajuns invitatia la el

Ultimul update: Duminica 23 Iulie 2017 07:34
Data publicarii: Joi 20 Iulie 2017 07:42
Categorie: Actualitate

Joi, de Sfantul Ilie, considerat drept ocrotitorul şi patronul aviatorilor, s-a sarbatorit cu fast Ziua Aviatiei: asa ca zgomotul motoarelor avioanelor de lupta a rasunat de dimineata in Centrul Bucurestiului.

In jurul statuii Aviatorilor s-au adunat sute de oameni, care au aplaudat fiecare trecere a aeronavelor militare. Pentru prima data, la Ziua Aviatiei au zburat si supersonicele F16, cumparate de Armata Romana din Portugalia, dar au fost si cateva aparate ale Armatei Americane.

Klaus Iohannis nu a participat la eveniment. Ministrul Apararii sustine ca a fost trimisa invitatia, insa cumva n-a mai ajuns la presedinte. De asemenea, Tutuianu a promis ca va lua masuri pentru ca o astfel de situatie sa nu se mai repete pe viitor.

Ziua Aviatiei Romane a inceput in forta joi dimineata, la ceremonia militara desfasurata pe bulevardul Aviatorilor. Supersonicele de lupta F16 au fost cele mai asteptate si admirate de multimea stransa sa-i felicite pe piloti si sa le ureze "cer senin".  Spectacolul aerian a fost completat de alte 20 de aeronave printre care si cateva avioane de lupta ale fortelor aeriene Americane. La finalul survolului, iacarii Acrobati au lansat pe cerul Capitalei drapelul Romaniei.

La fel de aplaudata a fost si trecerea militarilor din Garda de onoare. Pentru unii, momentul a fost emotionant pana la lacrimi.

Camioanele care traverseaza comuna Letea Veche, calvar pentru locuitori. Casele oamenilor, distruse din cauza trepidatiilor

Circulatia in centrul Bucurestiului a fost restrictionata pe durata ceremoniei militare, iar soferii au fost rugati sa foloseasca rute ocolitoare. Prezent la eveniment, ministrul Apararii Nationale Adrian Tutuianu a tinut sa le ceara scuze bucurestenilor care au fost incurcati in trafic.

Pana la urmatoarea sarbatoare, ministrul Apararii a promis ca Fortele Aeriene vor primi in dotare si celelalte 3 avioane de lupta F16 care vor fi aduse in toamna tot din Portugalia. Si a precizat ca va respecta angajamentele privind cheltuirea a 2% din pib pentru inzestrarea armatei romane.

Ziua Aviatiei Romane este sarbatorita si la muzeele militare, cu expozitii speciale, deschise publicului pana la ora 16.

Firea a inaugurat iar un centru de control al traficului. Mesajele soferilor din Capitala:

Firea a inaugurat iar un centru de control al traficului. Mesajele soferilor din Capitala: "Doamna primar nu conduce ea"

VIDEO PROTVPLUS.RO

incidente

Bărbat din Braşov, arestat preventiv pentru că ar fi încercat să îşi violeze propria nepoată

Își caută de 2 săptămâni fiul disparut în Prut. Ritualul făcut pe malul râului: ”Am pus colac cu lumânare”

Protestul diasporei din 10 august nu a primit aviz de la Primăria Capitalei

S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

Teodorovici: Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală

Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la exploatarea minieră Lupeni

Suspecti crima Bucuresti

Frații suspectați că au ucis trei persoane, lăsați liberi de judecători

Băcăuanii au ieşit în stradă din cauza lipsei apei potabile: "Ne-a ajuns cuțitul la os"

Coada avionului prăbușit, IAR 99-Șoim, recuperată. Martor: "A bubuit odată”

Câți bani a pierdut un bărbat la păcănele. Nu a mai rezistat și a distrus aparatul

Fiul de magistrați din Craiova, care a provocat un accident mortal, reținut

Bătaie cu bâte și pietre în Galați. Scandalul a pornit de la o programare la frizer