×

Zeci de români au fost nevoiți să doarmă în aeroport după ce zborul din Dortmund în România a fost anulat

Ziua şi nebunia pe aeroporturi. Milioane de turişti, inclusiv români, trec prin caznele plecării în concediu, sau chiar la muncă în străinătate.

În Germania, la Dortmund, cursele de miercuri spre Timișoara și Cluj au fost anulate. Zeci de pasageri au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în sălile de aşteptare, pe nişte pături pliante. Oamenii reclamă ca ore bune nu i-a contacat nimeni din partea operatorului aerian. Într-un final au ajuns în țară, epuizați, și plini de nervi.

Așa și-au petrecut noaptea românii care trebuiau să ajungă în Timișoara și Cluj de la Dortmund. Compania aeriană le-a anulat cursele fără nici o explicație, spun oamenii.

Ieri dimineață oamenii au ajuns la Aeroportul din Dortmund cu două ore înainte, așa cum cere protocolul. După controlul din zona de securitate, au fost îmbarcați.

Doar că, în loc să decoleze, călătorii au fost anunțați că trebuie să coboare iar după aceea ore bune nu s-a mai interesat nimeni de ei.

Reprezentanţii aeroportului le-a pus la dispoziţie paturi pliabile şi le-au dat câte o sticlă cu apă.

Reporter: De când sunteți aici?

Turistă: ”De ieri. Au fost cinci amânări. O anulare. Am una de azi dimineață de la șapte și ceva. Din nou altă amânare, acum la ora unu și zece. Sperăm să fie și ultima, să avem șansa să ajungem și noi acasă. Am dormit pe paturi pliante cum le dau la refugiați și o sticlă de apă. Atât! Nu mâncare, nu nimic!"

Nici reprezentanții Aeroportului din Timișoara unde era așteptată prima cursă, nu au primit informații despre motivele anulării zborului.

Amalia Matei, consilier director Aeroportul Traian Vuia Timișoara: "Compania aeriană nu are obligația să ne spună motivul pentru care anulează sau nu o cursă, așa că nu știu să vă spun de ce a fost anulat zborul".

Alte curse ale acestei companii aeriene au fost sistate miercuri și joi şi pe alte aeroporturi.

Cealaltă cursă din Dortmund, care trebuia să ajungă la Cluj, a fost și ea anulată. În cele din urmă, joi, cei de la Wizz Air au trimis un avion care a preluat toți pasagerii și i-a dus la Cluj, inclusiv pe cei cu destinația Timișoara.

O femeie își aștepta fiul.

Femeie: "Groaznică așteptarea. Au dormit la hotel pe banii lor. Le-au dat voucher de 8 euro."

Într-un final, oamenii au coborât din avion nervoși și obosiți.

Bărbat: "Trebuia să ajung la Cluj. Ne-a îmbarcat. Am stat în avion o oră. Ne-au spus că trebuie să așteptăm. Că ne caută la hotel, apoi că trebuie să ne căutăm noi. Wizz a spus că decontează ei banii".

Tânăr: "Au spus că ne caută cazare. Am așteptat, dar nu au găsit. Au zis să mergem să ne căutăm. Au fost foarte mulți oameni care au dormit în aeroport, că nu li s-au găsit cazare".

Contactaţi de știrile PROTV, reprezentanţii Wizz Air nu au prezentat, până în acest moment, un punct de vedere în legătură cu această situație.

Un alt avion, care zbura din București către Lisabona, s-a întors din drum din cauza unor probleme tehnice. În el se aflau și români care lucrează în străinătate. Unii au fost nevoiți să-și cumpere bilete de urgență, de sute de euro, pentru a putea ajunge cât mai repede la destinație, ca să nu-și piardă slujbele.

Citeste și...
Aproximativ 20 de copii aflaţi într-o tabără la Lacu Roşu, cu simptome de toxiinfecţie alimentară
Aproximativ 20 de copii aflaţi într-o tabără la Lacu Roşu, cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Aproximativ 20 de copii care se aflau în tabără la o pensiune din Lacu Roşu, judeţul Harghita, au simptome de toxiinfecţie alimentară. Au fost trimise mai multe ambulanţe.

Mircea Geoană: NATO nu are în vedere desfășurarea de întăriri în Suedia și Finlanda
Mircea Geoană: NATO nu are în vedere desfășurarea de întăriri în Suedia și Finlanda

NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ale Alianţei, dată fiind eficacitatea lor militară, a declarat marţi secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, conform AFP.

O nouă lege a pescuitului, adoptată de Senat. Ce prevede aceasta
O nouă lege a pescuitului, adoptată de Senat. Ce prevede aceasta

„Fierbe” Delta Dunării, după ce o nouă Lege a Pescuitului a fost adoptată de Senat. Actul normativ prevede că tot fondul piscicol din România trece în grija Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, inclusiv peștele din Deltă.

Ultimele Știri
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția

În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile. 115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar ziua.

Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”
Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că nu crede că va fi necesar şi că nu există un plan pentru ca România să intre într-un ”procedeu de austeritate”.  

Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”
Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”

Preşedintele Klaus Iohannis a negat faptul că ar avea vreo contribuție directă la elaborarea draftului Legilor siguranței naționale, susținând că nici nu a citit despre ce  odificări este vorba și nici nu le-a cenzurat.