Uzi pana la piele si lihniti de foame, zeci de mii de credinciosi au asteptat cu orele pentru a se ruga la Manastirea Nicula


Ultimul update: Luni 18 August 2014 06:55
Data publicarii: Vineri 15 August 2014 07:46
Categorie: Stiri actuale

De Sfanta Maria Mare, credinta si speranta au adus laolalta zeci de mii de oameni, la Manastirea Nicula, din Cluj.

Noaptea a trecut in rugaciune pentru pelerinii veniti din toate colturile tarii, care si-au pus nadejdea in ajutorul divin. Intr-o procesiune impresionanta, preotii au inconjurat lacasul de cult, cu icoana Maicii Domnului pe brate, iar credinciosii i-au urmat, tarandu-se pe coate si genunchi, sub ploaia privita ca o binecuvantare.

Zecile de mii de credinciosi adunati pe dealul de langa Manastirea Nicula au asteptat ore intregi momentul in care preotii au scos din lacasul de cult icoana Fecioarei Maria, facatoare de minuni.

Preotii au purtat icoana pe umeri, in jurul bisericii, iar oamenii i-au urmat, tarandu-se pe coate si genunchi.

Femeie: "Cantarile astea care inalta in tot freamatul si in viata asta ne arata ca putem fi oameni si ca putem crede in ceva."

Una dintre femeile venite crede cu tarie in minunile facute de Sfanta Maria. In urma cu opt ani, fiica ei a fost diagnosticata cu ciroza hepatica, iar credinta le-a indumat pasii spre Manastirea Nicula.

Femeie: "A visat si a zis sa venim aici. Si dupa trei luni am mers la control si nu a mai avut nimic."

Marea de credinciosi si-a petrecut noaptea in rugaciune, sub cerul liber, din care n-a contenit sa cada ploaia. Unii invesmantati cu pelerine sau doar cu folii din plastic n-au incetat sa se roage.

Uzi pana la piele, pelerinii de la Nicula si-au refacut puterile dimineata ascultand Sfanta Liturghie de la ora 9, oficiata de Mitropolitul Andrei Andreicut si un sobor de zece preoti.

Unui barbat doar icoana facatoare de minuni ii mai da speranta. Baiatul sau de 9 s-a nascut cu o paralizie a membrelor.

Barbat: "Venim a 4-a, a 5-a oara. Pentru copil. Are 12 feluri de boli si acum s-a mai redus la sapte."

Dupa liturghie, calugarii au impartit sarmale si cozonaci. Desi lihniti de foame, dupa un post de cateva zile, credinciosii au avut, totusi, rabdarea sa stea la rand in liniste.

Zilele de pelerinaj la Nicula au luat sfarsit. Dar oamenii vor ramane cu amintirea imaginii Sfintei Fecioare, careia i-au spus, printre lacrimi, necazurile.

Cum au sarbatorit oamenii la Tismana

Sa curga berea si sa sfaraie gratarele si-au spus miile de persoane, venite la balciul traditional de Sfanta Maria Mare de la Tismana. Dupa ce au mers la slujba, de la manastire, aproape toti au trecut pe la gratarele care raman incinse, pana sambata dimineata.

Mai ghinionist a fost un roman venit acasa din Italia. Omul si-a parcat masina intr-un loc de aprins gratarul, unde carbunii inca nu se stinsesera. Asa ca atoturismul a luat foc.

VIDEO PROTVPLUS.RO