Zeci de kilograme de aur și un milion de euro, ținut în găleți și ligheane, găsite la polițiștii de la Permise din Suceava

Ultima actualizare: 27-11-2020 13:01

Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție sunt pe urmele unei grupări infracționale formate din polițiști, de amploarea celei care furniza, la Pitești, permise contra cost.

 

De această dată, sunt vizați toți polițiștii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări din Suceava. Între 5 și 7.000 de euro ar fi costat examenul pentru un permis de conducere.

La percheziții, anchetatorii au găsit zeci de kilograme de aur și un milion de euro. Unii polițiști își depozitau banii în găleți și ligheane.

18 persoane au fost duse joi la audieri.

Toți polițiștii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări de la Suceava au fost treziți joi dimineață de mascați.

Cu toții sunt implicați într-un dosar de corupție la care polițiștii de la DGA și procurorii DNA lucrează de mult timp.

La prima strigare, în cele peste 60 de percheziții, polițiștii au găsit în total suma de un milion de euro. Sursele spun că unii polițiști din Suceva au reușit să își ridice vile peste noapte.

Tocmai în acest case, anchetatorii au găsit banii depozitați în găleți și ligheane. S-au găsit și zeci de kilograme de aur.

Surse din investigație spun că toți angajații de la Serviciului de Permise din Suceava, de la șef, până la adjuncți și subalterni, făceau parte dintr-un grup organizat care frauda examenul.

Aceștia ar fi fost ajutați și de un ofițer anticorupție din oraș și un fost polițist, acum pensionar, de la IPJ Suceava.

Monica Dăjbog, purtător de cuvânt MAI: "Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis".

Anchetatorii spun și că polițiștii au urgentat dosare pentru înmatricularea multor mașini, iar pentru asta ar fi cerut ajutorul unor cunoștinte și prieteni din alte orașe. De asta sunt percheziții inclusiv la sediul RAR din Capitală.

 

Trainer auto: ”Vorbim de crimă cu premeditare aici”

 

Anchetatorii verifică dacă unele mașini erau verificate înainte de data stabilită prin programările online.

Conform unor surse, unele mașini înmatriculate în acest fel erau furate, iar altele aveau defecțiuni tehnice majore și nu ar fi obținut, în mod normal, viza pentru înscriere.

După descinderi, 18 persoane au fost duse la audieri. Acuzațiile procurorilor sunt de corupție, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Aceste infracțiuni pot să ascundă și un risc imens pe șosele, dacă sute de permise au fost date unor persoane fără abilitați și cunoștințe de a conduce.

Sorin Bădică, trainer de conducere defensivă: "Nu așa, fiecare vine și își cumpără permisul. Omul acela e un criminal. Vorbim de crimă cu premeditare aici. E ca atunci când îmi cumpăr o armă dar eu nu știu cum să trag cu ea. Vezi doamne eu am mai tras în parcul de distracții. Este cu totul altceva. În momentul când nu știi să folosești acea armă te poți răni pe tine sau să îi omori pe ceilalți".

Acest dosar a început să fie numit „Pitești 2”. Acum zece ani, prin dosarele de la așa numita „fabrică de permise de la Pitești”, au ajuns pe șosele zeci de mii de șoferi care și-au cumpărat permisul.

Unii erau analfabeți și au fost descoperiți când au provocat accidente rutiere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO