Pedepsele primite de doi polițiști care cereau mită și favoruri sexuale tinerelor care voiau să obțină permisul auto
Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Braşov s-au pronunţat definitiv în cazul celor doi polițiști de la Serviciul Regim Permise Covasna, acuzați că au cerut mită și favoruri sexuale de la mai multe tinere, pentru a le ajuta să treacă examenul auto.
Evenimentele au avut loc în primele luni ale anului 2016. Potrivit anchetatorilor, cei doi agenți primeau mită direct de la cursanți sau prin intermediul instructorilor auto.
La începutul lunii februarie, cei doi au fost condamnați în primă instanță de Tribunalul Covasna la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani cu suspendare. Pe 4 noiembrie, Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat definitiv, potrivit presei locale.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Personajul principal este Costel A. A., condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru luare de mită şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Mita probată i-a fost confiscată: 4.235 lei şi 1.100 de euro.
Condamnat a fost şi superiorul lui - Ilie C. F., la data faptelor comisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ, detaşat şi el la Covasna. Pentru luare de mită, acesta a luat 2 ani de închisoare, cu suspendare, plus 60 de zile de muncă voluntară. Mita confiscată: 3.135 de lei şi 500 de euro.
Cu pedepse mai mici şi tot cu suspendare apar în dosar şi 2 instructori auto din Sfântu Gheorghe, Gabor Koter şi Lazlo Elemer Gal, şi 6 mituitori. Totodată, au fost anulate şi 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos.
În acest caz, instanța a anulat 14 permise de conducere obţinute în mod fraudulos.
„În perioada 16 ianuarie – 28 aprilie 2016 inculpații F.I.C şi C.A.A, având atribuţii pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de conducere, atît singuri, cît şi împreună, au pretins şi primit de la diferiţi candidaţi sume de bani cuprinse între 100 de lei – 1.000 de euro şi alte foloase necuvenite“, conform unui comunicat al DNA Braşov.
Ce i-a cerut polițistul unei tinere ca să o treacă examenul
Potrivit anchetei, una dintre candidatele la examenul auto s-a întâlnit cu agentul C.A.A într-o benzinărie, acolo unde a dus-o instructorul auto. Acesta a intrat în benzinărie, moment în care în mașină a intrat poliţistul, care i-ar fi cerut „un pupic“, dar fata care nu ştia cu cine are de-a face, a refuzat.
Tânăra l-a întîlnit mai apoi pe poliţist la examen, pe care l-a picat. După aflarea rezultatului, agentul i-a spus fetei că dacă i-ar fi dat „un pupic“ când a cerut, rezultatul ar fi fost altul.
A doua oară examinatorul i-a şoptit răspunurile corecte, astfel ca tânăra să treacă testul. Potrivit sursei citate, acest lucru s-a întâmplat după ce tânăra a întreținut relații sexuale cu polițistul.
De acest incident știa și comisarul, care l-ar fi sfătui într-o conversație telefonică să nu se atingă de femeiele măritate.
„Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!… Ai văzut tu ieri, ţi-a plăcut şi nu ştiu ce şi… hai să-i fac un bine. (…) Am întrebat ca să nu dăm… cu alţii probleme şi… să vină vreun cuţit în tine sau vreo alică de puşcă!”, îi spunea comisarul agentului.
O altă întâmplare descrisă în anchetă a avut loc pe 7 aprilie 2016, când, C.A.A a găsit un plic cu bani în care erau 400 de lei, în timp ce completa fişa altui candidat.
Acesta i-a arătat apoi plicul următorului candidat şi i-a spus: „Aveţi ceva pentru mine? Băgaţi… Tre să trăim. Ce să-i faci, asta-i viaţa”, scenă filmată de anchetatori, care au folosit în cauză lucrători sub acoperire.