Virginel Iordache, senatorul PSD dus în Capitală cu elicopterul SMURD, și-a făcut public diagnosticul


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 14:47
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 14:24
Categorie: Stiri actuale
Virginel Iordache

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache, care a fost în centrul unui scandal în toată regula luna trecută, după ce a fost dus de la Suceava la București cu elicopterul SMURD pentru o afecțiune aparent banală, și-a făcut public diagnosticul.

Virginel Iordache spune într-un comunicat de presă, transmis newsbucovina.ro, că situația sa medicală a fost prezentată eronat, motiv pentru care a decis să își facă public biletul de externare de la ”Matei Balș”.

Potrivit comunicatul transmis de Biroul senatorial, ”Virginel Iordache a fost externat, în stare ameliorată, din Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, joi 06.06.2019, cu diagnosticul de „Hipotensiune pe fond de endocardită pe valvă mitrală nativă reumatismală Coxiella Burnetii”, la care se adaugă și alte afecțiuni, care pot fi vizualizate pe biletul de externare atașat prezentului comunicat.

Endocardita valvulară a fost determinată de bacteria Coxiella Burnetii, o bacterie intracelulară Gram negativă. Agresivitatea acestei bacterii s-a suprapus peste artrita reumatoidă de care suferea senatorul, de aici probabil și complicațiile ulterioare.

Diagnosticul cu care a fost externat senatorul nu are nicio legătură cu diagnosticele care au fost vehiculate în mass-media. În urma investigațiilor efectuate, senatorul Virginel Iordache nu reprezintă sursă de contaminare a celor din jur, dar tratamentul cu antibiotice trebuie să continue pe o durată de 18 luni de la data externării, cu control cardiologic lunar, analize ale sângelui, precum și efectuarea de eco-cord transesofagian”.

Parlamentarul spune că își exprimă regretul pentru felul în care a fost prezentată situația lui și ”dezaprobă modul în care o parte din politicieni au dezvoltat subiectul”.

În finalul comunicatului le mulțumește medicilor care s-au implicat în cazul său.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO