Cum a ajuns senatorul PSD Virginel cu elicopterul în București: ”A amenințat, a țipat”

24-05-2019 12:51

Scandalul declanşat de transferarea la Bucureşti cu elicopterul SMURD a senatorului PSD de Suceava Virginel Iordache continuă.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava susţine răspicat că decizia de transfer pe calea aerului ar fi fost făcută la presiunea demnitarului, după ce senatorul pacient ar fi ameninat în unitatea medicală cu intervenţii la Ministerul Sănătăţii. Parlamentarul n-a putut fi contactat vineri ca să comenteze afirmaţiile doctorilor.

Conform celor de la Spitalul Judeţean Suceava, parlamentarul PSD Virginel Iordache a fost internat pe 14 mai, cu sindrom reumatoid din cauza unei enteroviroze. În fişa de observaţii, medicii i-au trecut şi o suspiciune de endocardită, iar politicianul susţine că ar fi fost suspectat şi de meningită bacteriană. Două zile mai târziu, senatorul a refuzat continuarea tratamentului. În plus, a solicitat transferul la Institutul ”Matei Balş”, în Capitală. Conflictul s-a acutizat când a venit vorba de modalitatea de transfer.

Mircea Macovei, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Suceava: ”Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce priveşte competența şi corectitudinea îngrijirilor şi tratamentului propus. Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanţă, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, ameninţând cu intervenţii la conducerea Minsiterului Sănătăţii.”

În concluzie, spun cei de la spital, citam -"decizia de transfer cu elicopterul a fost făcută sub presiunea demnitarului". Transferul cu elicopeterul la "Matei Balş" ar putea face acum obiectul unor anchete.

În Capitală, starea demnitarului este stabilă, spun medicii. Joi, senatorul s-a apărat susţinând că întreaga decizie în privinţa transferului cu elicopterul a aparţinut celor din sistemul medical. Senatorul PSD nu a putut fi contactat pentru a-şi preciza punctul de vedere.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO