Virgil Musta a remarcat scăderea presiunii pe sistemul sanitar. „Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea”

Dată publicare: 09-05-2021 14:58
Dată actualizare: 09-05-2021 15:05


Virgil Musta a remarcat scăderea presiunii pe sistemul sanitar. „Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea”

Presiunea pe sistemul sanitar a scăzut, a remarcat medicul Virgil Musta, cu ocazia coborârii sub 1,5 a incidenței infecțiilor cu coronavirus, care a determinat intrarea orașului Timișoara în scenariul verde.

 

Medicul Virgil Musta crede că ne așteaptă o „vară frumoasă” și vizează la o viață normală.

„Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, aşa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viaţă normală, pe care toţi cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminiţa de la capătul tunelului. Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea şi răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câştigat cu greu. Cred că solidaritatea dovedită de majoritatea dintre voi în acestă perioadă extrem de grea ne poate ajuta să ne recâştigăm încrederea unul în altul, să înţelegem că fiecare poate contribui cu ce poate şi ştie cel mai bine în domeniul său, să fim toleranţi şi uniţi atunci când trebuie să facem front comun pentru a depăşi momente grele. În continuare, la fel ca până acum, numai împreună vom reuşi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Virgil Musta pe contul său de Facebook, potrivit news.ro.

Săptămâna trecută a simţit cu adevărat, după o perioadă lungă de timp, că a scăzut presiunea pe sistemul sanitar a mai adăugat Musta.

„Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. Fără responsabilitatea şi solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obţine acest rezultat. Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, mai spus medicul.

Medicul a dezvăluit că dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, una dintre secţiile Covid ale Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara va redeveni secţie de boli infecţioase unde se vor putea trata şi alte afecţiuni.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO