VIDEO ”Colosseo”, opera singurului artist român căruia autoritățile italiene i-au permis să filmeze în Colosseum

Ultima actualizare: 03-08-2020 09:51
VIDEO ”Colosseo”, opera singurului artist român căruia autoritățile italiene i-au permis să filmeze în Colosseum
You Tube/ Mirel Manea

Artistul Mirel Manea a lansat un videoclip realizat în celebrul Colosseum din Roma, iar imaginile sunt pur și simplu spectaculoase.

 

„Colosseo” este o producţie a televiziunii italiene și reprezintă un solo de trompetă pe adaptarea unor lucrări celebre de către Andrei Tudor, precum „Va pensiero”, actul III al operei Nabucco a celebrului compozitor italian Giuseppe Verdi, scrie Monitorul de Botoșani.

 

Mirel Manea susține că este „singurul artist român ce a obținut permisiunea autorităților italiene pentru a face aceste filmări în cel mai celebru şi protejat monument istoric mondial, emblemă a fostului Imperiu Roman, al Romei şi lumii moderne actuale”. 

Potrivit staff-ului artistului botoșănean, doar cinci trupe sau soliști au mai filmat de-a lungul timpului: Beatles, Paul McCartney, Ray Charles, Andrea Bocelli & invitații săi și Biagio Antonacci.

A dorit și celebra Beyonce să realizeze câteva cadre în celebrul monument antic, dar a fost refuzată de autoritățile italiene.

 

”Tristețe și frumusețe copleșitoare în același timp”

 

Prim-trompetistul Filarmonicii de Stat Botoșani spune pe pagina sa de socializare că momentul în care a filmat videoclipul a fost cel mai emoționant al carierei sale.

„Tristețe și frumusețe copleșitoare în același timp. Roma a fost și este mereu în sufletul meu din 2004, de când am cântat în fața Papei Ioan al II-lea. Am lucrat cu o echipă formată din profesioniști excepționali italieni, poate cei mai buni din Peninsulă”, a scris Manea.

„Am reușit să ofer publicului român și internațional un videoclip unic, cu imagini exclusive realizate cu drona deasupra celor mai importante monumente: Colosseo, Fori Imperiali, Fontana di Trevi, Piazza Venezia, Altare della Patria. Mesajul meu este unul de solidaritate și speranță și în virtutea titlului pe care l-am obținut în 2016 la Vatican, acela de Ambasador itinerant al «Culturii și Artei Muzicale» pentru prietenia dintre popoare, în vremuri de restriște, apropierea de cultură, de muzică, ne poate alina sufletele, ne poate salva. Aceasta este și menirea artistului, de a arată frumusețea și a o dedica semenilor săi”, a mai transmis artistul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO